DOLAR 34,1046 0.22%
EURO 38,0811 0.04%
ALTIN 2.840,940,42
BITCOIN 21543991.80514%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Köy voleybol turnuvası
13 okunma

Köy voleybol turnuvası

Düzce'de 30 yıldır süren köyler arası voleybol turnuvası, yaz akşamlarını eğlenceli hale getiriyor.

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 07:18
Köy voleybol turnuvası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Düzce’nin Köylerinde 30 Yıllık Bir Gelenek: Voleybol Turnuvası

Düzce’nin köyleri arasında 30 yıl önce başlayan voleybol turnuvası, her yaz dostluk ve rekabetin harmanlandığı bir festivale dönüşüyor. Köy sakinleri, hem heyecan dolu maçlara şahit oluyorlar hem de yaz akşamlarını keyifli sohbetler eşliğinde geçiriyorlar.

Bu turnuva, 30 yıl önce Bataklı Çiftlik Köyü İlkokulu bahçesinde, köydeki gençleri bir araya getirmek ve aralarındaki bağları güçlendirmek amacıyla başlatılmış. 1999 Düzce Depremi’nde okul yıkılınca, organizasyon Konaklı köyü mesire alanındaki sahaya taşınmış.

Her yıl 10’dan fazla köyden gelen yüzlerce amatör sporcunun katıldığı turnuvada, yaklaşık 15 gün boyunca kaynaşma ve eğlence hakim. Köylüler, maçlar arasında sohbet edip, yaz akşamlarının tadını çıkarıyorlar.

Bu yıl 14 takım ve 110 sporcu turnuvada mücadele ediyor. İlginç bir detay olarak, baba ve çocuklarının aynı takımda forma giydiği karşılaşmalara da sık sık rastlanıyor.

Turnuvanın ilk sporcularından olan ve şu anda hakemlik yapan Davut Yıldırım, “Bu turnuva başladığında daha dünyada olmayan çocuklar şimdi burada oynuyor, ter döküyor. Onların burada oynamalarına şahit oluyoruz. Bu, amacımızı yerine getirdiğimizi gösteriyor, mutlu oluyoruz. Eşimizden, dostumuzdan aldığımız geri dönüşler de bize şevk veriyor.” diyerek turnuvanın genç nesillere miras bırakıldığını vurguluyor.

Konaklı Köyü Muhtarı Kadir Ayyıldız ise turnuvanın tamamen amatörce düzenlendiğini ve aralarında profesyonel bir sporcunun olmadığını belirtiyor. “Seyirci topluluğu bizi mutlu ediyor. İçimizde kesinlikle profesyonel yok, kendi içimizde oynuyoruz. 30 yıllık turnuva bu. Yerimiz müsait olduğu için köyümüzde yapıyoruz. Ortam çok güzel. Ambiyans çok güzel. Takımlar centilmen. Sevgi ve dostluk içerisinde oynuyoruz. Kazanan yok burada. Kazanan, dostluk ve izleyenler.” diye konuşuyor.

Düzce’nin köylerinde 30 yıldır devam eden bu turnuva, sadece bir voleybol turnuvasından çok daha fazlası. Bu, birlik, dostluk ve eğlenceyi bir araya getiren, nesilden nesile aktarılan bir gelenek.

**GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU**

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP