DOLAR 34,1373 -0.07%
EURO 37,2317 0.2%
ALTIN 2.953,700,59
BITCOIN 2294959-0.84616%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

15:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kosova Başbakan Yardımcısı Redzepi, Türkiye ile Ekonomik İş Birliğini Güçlendirmek İstiyor
2 okunma

Kosova Başbakan Yardımcısı Redzepi, Türkiye ile Ekonomik İş Birliğini Güçlendirmek İstiyor

ABONE OL
Ekim 17, 2024 08:56
Kosova Başbakan Yardımcısı Redzepi, Türkiye ile Ekonomik İş Birliğini Güçlendirmek İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi, Ankara Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret ederek, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile görüştü. Redzepi, Türkiye’nin Kosova’ya her alanda destek verdiğini ve iki ülke arasında yakın ilişkiler olduğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Redzepi, Kosova’nın Balkanlar’daki potansiyelinin önemli olduğunu belirterek, Türkiye ile iş birliği yaparak bu potansiyeli daha da geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. “Türkiye’de üretilen ürünleri Kosova üzerinden Avrupa Birliği’ne ihraç etmek için iş birliği yapmak istiyoruz,” dedi.

ATO Başkanı Baran da Türkiye ve Kosova arasında güçlü tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini daha da güçlendirmek istediklerini ifade etti. Baran, Türkiye’nin Kosova’da 400 milyon avroyu aşan yatırım yaptığını ve 500’ün üzerinde Türk şirketinin ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti.

Baran, iki ülke arasındaki dış ticaretin 800 milyon dolar seviyesinde olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını, iki ülke arasında karşılıklı ticareti artırmak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Baran, Kosova’ya direkt uçuşların iki ülke arasındaki ekonomik ve sosyal yakınlaşmayı hızlandıracağını ifade etti ve Türk Hava Yolları’ndan (THY) Ankara ile Priştine arasında direkt uçuşlar başlatmasını talep ettiklerini belirtti.

Redzepi, Kosova hükümetinin Türkiye’nin TİKA aracılığıyla yaptığı çalışmalardan ve yürüttüğü projelerden dolayı minnettar olduğunu söyledi. “Türkiye’nin bize her anlamda yakın olduğunu düşünüyoruz,” dedi Redzepi. “Özellikle tekstil, süt ve süt ürünleri, sağlık turizmi gibi alanlarda Türkiye ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.”

Başbakan Yardımcısı, Gürsel Baran, Türkiye, Turizm, Kosova, Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP