DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Konyaspor-Galatasaray maçı öncesi son dakika
8 okunma

Konyaspor-Galatasaray maçı öncesi son dakika

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanacak olan Konyaspor-Galatasaray maçı ile birlikte iki takım ligde 47. kez karşı karşıya gelecek.

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 08:33
Konyaspor-Galatasaray maçı öncesi son dakika
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trendyol Süper Lig’in heyecan dolu 2. haftasında, Galatasaray, Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Konyaspor’un konuğu olacak. Mücadele, yarın akşam saat 21:00’da başlayacak. Sarı-kırmızılılar, ligdeki ilk maçlarında evlerinde Hatayspor’u 2-1’lik skorla devirmişlerdi. Yeşil-beyazlılar ise deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-2’lik sonuçla mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yapmışlardı.

Lige başarılı bir giriş yapan Galatasaray, sezonun ilk deplasman maçından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Böylelikle 2’de 2 yaparak puan tablosunda üst sıralara yerleşmek istiyorlar.

Galatasaray ve Konyaspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 46 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 33 galibiyet elde ederken, yeşil-beyazlılar 5 kez sahadan galip ayrıldı. 8 karşılaşmada ise berabere kaldılar. Galatasaray 89 gol atarken, Konyaspor 31 golle karşılık verdi.

Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Galatasaray 3-0’lık skorla kazanmıştı. Sezonun ikinci yarısının son haftasında Konya’da gerçekleşen mücadeleyi ise yine Galatasaray 3-1’lik sonuçla kazanarak şampiyonluğunu ilan etmişti.

Galatasaray, Süper Lig’de deplasmanlarda son 12 maçtır mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgilerini geçen sezonun 12. haftasında Hatayspor’a 2-1’lik skorla kaybetmişlerdi. Bu süreçte 10 galibiyet ve 2 beraberlik elde ettiler. En son deplasman maçlarında Konyaspor’u 3-1’lik skorla mağlup etmişlerdi.

Galatasaray’ın golcüleri sezona iyi bir başlangıç yaptı. İlk haftada Hatayspor’u 1-0 geriye düşmelerine rağmen 2-1’lik skorla yenmelerinde golleri Mauro Icardi ve Michy Batshuayi attı.

Konyaspor maçı öncesinde Galatasaray’da tek eksik oyuncu Davinson Sanchez. Hatayspor maçının son bölümünde sakatlanan Sanchez’in sağ üst arka adale grubunda 2. derece strain tespit edildi. Sanchez’in yerine Abdülkerim Bardakcı ile Victor Nelsson birlikte forma giyecekler. Galatasaray’ın yeni transferlerinden Danimarkalı sağ bek Elias Jelert ise teknik direktör Okan Buruk’un kararıyla ilk kez forma şansı bulabilir.

İki takım arasındaki rekabetin en farklı skorlu galibiyetini Galatasaray elde etti. 16 Eylül 2007 tarihinde İstanbul’da oynanan karşılaşmayı 6-0’lık skorla kazandılar. 5 Ocak 2021’de Konya’da Konyaspor’un 4-3’lük galibiyetiyle sona eren maç ise rekabetin en gollü karşılaşması olarak kayıtlara geçti.

Konyaspor – Galatasaray karşılaşmasını hakem Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Tonusluoğlu’na Deniz Caner Özaral ve Osman Gökhan Bilir yardımcı olacak. Maçın 4. hakemi ise Erdem Mertoğlu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP