DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21297640.86346%
İstanbul
28°

AÇIK

18:47

AKŞAMA KALAN SÜRE

Konya’da Böcek İlaçlaması Faciası: 8 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
5 okunma

Konya’da Böcek İlaçlaması Faciası: 8 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Ekim 5, 2024 08:44
Konya’da Böcek İlaçlaması Faciası: 8 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da meydana gelen trajik bir olayda, kiracı olarak oturduğu daireye sıktığı böcek ilacı nedeniyle 8 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesi ve 6 kişinin de zehirlenmesi sonucu, hem kiracı hem de ilacı satan şüpheli hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olay, 31 Ocak 2024 günü akşam saatlerinde Meram ilçesinde bulunan iki katlı bir kerpiç evde yaşandı. Alt katta kiracı olarak oturan A.E.A., evdeki böceklerden kurtulmak için daireyi ilaçladıktan sonra pencereleri ve kapıları bantlayarak evden ayrıldı. Ancak böcek ilacının kokusu üst katta yaşayan N.D.’nin dairesine sızdı ve evde bulunan N.D.’nin kızı, torunları ve yeğenleri kokudan etkilendi.

Ertesi gün sabah saatlerinde rahatsızlanan N.D.’nin kızı, çocukları ve yeğenleri mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye giderken, anneanne N.D. ve 8 yaşındaki torunu Ahmet Enes Temel evde kaldı. Bir süre sonra anneanne N.D., torununun hareketsiz olduğunu fark ederek 112’yi aradı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırılan Ahmet Enes Temel ne yazık ki hayatını kaybetti.

Olay sonrasında Suriye uyruklu kiracı A.E.A. ve ilacı satan A.E.M. gözaltına alındı. A.E.A., ifadesinde böcek ilacını sosyal medyadan tanıdığı A.E.M.’den 800 TL karşılığında aldığını ve evini de onun ilaçladığını belirtti. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, tutuklu iki sanık hakkında “taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, şüphelilerin gerekli özeni ve dikkati göstermedikleri, A.E.A.’nın evi ilaçlandıktan sonra kapı ve pencereleri sıkı bir şekilde kapatması nedeniyle zehirli gazların üst kattaki daireye sızdığı ve bu gazlardan dolayı Ahmet Enes ile diğer kişilerin zehirlendiği vurgulandı.

Toksikoloji raporuna göre ise küçük Ahmet Enes’in kanında ve midesinde çinko ve alüminyum maddesine rastlandı. 8 yaşındaki çocuğun alüminyum ve çinko içeren böcek ilacı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Yerel Haberler Güvenlik 3-sayfa kiracı Sağlık Çocuk konya Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.