DOLAR 34,1403 0.09%
EURO 38,2349 0.16%
ALTIN 2.915,230,04
BITCOIN 21747560.20924%
İstanbul
24°

AÇIK

16:23

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Konya’da Bisiklet Turları ile Tarihi Güzellikler Keşfediliyor
1 okunma

Konya’da Bisiklet Turları ile Tarihi Güzellikler Keşfediliyor

ABONE OL
Eylül 25, 2024 11:47
Konya’da Bisiklet Turları ile Tarihi Güzellikler Keşfediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi ve doğal güzellikleri daha iyi tanıtmak ve bu alana dikkat çekmek amacıyla bisikletseverler için ilçelerde bisiklet turları düzenliyor.

İlk tur, Beyşehir’de gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlar, milattan önce 13. yüzyılın son çeyreğine tarihlendirilen Eflatunpınar Hitit Su Anıtı’nda buluştu.

Rehberler eşliğinde yola çıkan bisikletseverler, Akburun, Gölkaşı ve Çiftlikköy mahalleleri arasından geçerek 40 kilometrelik bir yolculuğun ardından Beyşehir’e ulaştılar.

Yaklaşık 6 saat süren bisiklet turu, ilçenin merkezindeki Eşrefoğlu Camisi’nde son buldu. Tur boyunca olası arızalara anında müdahale edebilmek için bisiklet tamir aracı “Bisbulans” da ekibe eşlik etti.

“Bisiklet bir doğa aracı” diyen Konya Altın Pedal Bisiklet Topluluğu Derneği Başkanı Haluk Ay, etkinliğin turizmi ve bisiklet turlarına olan ilgiyi artıracağına inandığını söyledi.

Ay, turların tarihi değerleri ve doğal güzellikleri keşfetmek için eşsiz fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, “Konyalıyız ama herkesin her yeri gelip görme şansı olmuyor. Bu tur bizim için çok güzel bir fırsat oldu. Bisiklet zaten bir doğa aracı. İlk defa toplu sürüşe katılan arkadaşlar için güzel bir deneyim oldu. Bir kere katılmak yeterli, sonraki turlarda rahatlıkla uyum sağlanacaktır. Güzel bir etkinlikti, inşallah en kısa sürede tekrar düzenlenmesini bekliyoruz.” dedi.

Tura katılan 55 yaşındaki bisikletsever Mahmut Özcan, doğayla iç içe bir turda yer almak isteyen tüm bisikletseverleri organizasyona katılmaya davet ederek, “Harika bir proje olmuş, kendi imkanlarımla buraya gelmem gerçekten külfetli olurdu. Belediyemiz büyük bir imkan sunmuş, teşekkür ediyorum. Beyşehir’in doğal güzelliklerini görme imkanımız oldu, çok memnun olduk. Bu çalışmaların geliştirilerek daha da fazla yapılmasını talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Katılımcılardan Kemal Özcan, ilk uzun mesafeli sürüş deneyimini gerçekleştirdiğini belirterek, “Güzel bir havada keyifli bir sürüş gerçekleştirdik. İnsan hayatını kaliteli yaşamalı. Bunu kaliteli hale getirebilmek için de mesleğinin dışında farklı uğraşlarla bunu desteklemeli. Bunu sağlamanın en güzel örneklerinden biri de spor. Konya da bu alanda gerçekten çok güzel imkanlara sahip. Ben 12 yıldır Konya’da yaşıyorum. Konyalı değilim ama Konya Büyükşehir Belediyesi yaptığı hizmetlerle Konya’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu bana hissettiriyor. Gençlerimizin kafelerden çıkıp doğayla baş başa spor yaparak güzel vakit geçirmelerini temenni ediyorum. Bunun için de belediyenin çok güzel imkanları ve organizasyonları var.” diye konuştu.

Konevi Anadolu Lisesi’nde tarih öğretmenliği yapan Alparslan Kılınç, etkinliğe öğrencileriyle katıldığını belirterek şunları söyledi:

“Çocukluğumdan bu yana bisiklet kullanıyorum. Bisiklet sevgisini, bisiklet sürme alışkanlığını ve kültürünü öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz. Bunun için bir kulüp kurduk, bu kapsamda öğrencilerimizle bisikletin yer aldığı bütün organizasyonlara katılmaya çalışıyoruz. Bu güzel bir organizasyondu. Bundan sonraki etkinliklerde hemşehrilerimizden bisiklet şehri Konya’mıza yakışan bir katılım bekliyoruz.”

Konevi Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 9. sınıf öğrencisi İrem Naz Molla da, “Konya zaten bir bisiklet şehri. Bu yüzden Konya’da bisiklet sürmek gerçekten çok eğlenceli ve güzel bir aktivite. Turdaki en küçük üye bendim, çok heyecanlandım. Çok eğlendik, bisiklet sürmek çok zevkliydi. Bu gibi etkinliklerin daha çok artmasını istiyorum, bisiklete ilgisi olan herkesi bu gibi organizasyonlara katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Kaynak: AA / Havva Dereağzı – Kültür Sanat

Konya Büyükşehir Belediyesi Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Beyşehir Turizm konya Yaşam Doğa Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.