DOLAR 34,2959 0.37%
EURO 37,5051 -0.05%
ALTIN 2.911,770,79
BITCOIN 20955890.3722%
İstanbul
26°

AÇIK

16:04

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Komşusunun Gürültüsü Sebebiyle 5 Kişiyi Öldüren Tahsin Ünsür’e Müebbet Ceza
8 okunma

Komşusunun Gürültüsü Sebebiyle 5 Kişiyi Öldüren Tahsin Ünsür’e Müebbet Ceza

ABONE OL
Ekim 11, 2024 08:56
Komşusunun Gürültüsü Sebebiyle 5 Kişiyi Öldüren Tahsin Ünsür’e Müebbet Ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Ankara’da Komşu Kavgası Beş Can Aldı: 73 Yaşındaki Adam Beş Kişiyi Pompalı Tüfekle Öldürdü

Ankara’nın Sincan ilçesinde meydana gelen korkunç olayda, komşularının çocuklarının yaptığı gürültü nedeniyle öfkelenen 73 yaşındaki Tahsin Ünsür, 5 kişiyi pompalı tüfekle öldürdü.

Olay, 22 Kasım 2023 tarihinde Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Kader Apartmanı’nda yaşandı. Üst katta oturan Hamdi Turgut ve ailesi, çocukları gürültü yaptığı gerekçesiyle Ünsür tarafından uyarıldı. Aralarında çıkan tartışma kısa sürede şiddetlendi ve Ünsür, evindeki av tüfeğini alarak üst kata çıktı.

Ünsür, kapıyı açan Hamdi Turgut, eşi Sunay Turgut, annesi Behiye Turgut, oğlu Mustafa Turgut (13) ve kızı Ceyda Turgut (11)’a ateş açtı. Beş kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Ailenin otizmli oğlu E.T. (5) ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Olay sonrası gözaltına alınan Ünsür tutuklandı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Turgut ve Ceyda Turgut’un otizmli kardeşleriyle evde oyun oynadıkları sırada gürültü yapmalarından dolayı Ünsür’ün rahatsızlık duyduğu ifade edildi. İddianamede, Ünsür’ün 22 Kasım akşamı saat 23.45’te üst kattan ses gelmesi üzerine yanına tüfek ve fişek alarak komşularının kapısına gidip içeri girdiği ve aile bireylerine ateş açtığı belirtildi. Ünsür’ün, “Kasten öldürme”, “Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” ve “Kadına karşı kasten öldürme” suçlarından 5 maktul için ayrı ayrı müebbet hapis cezası talep edildi.

Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Tahsin Ünsür ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, Ünsür’e son sözünü sordu. Ünsür, “Takdir mahkemenindir” dedi.

Mahkeme heyeti, Ünsür’ü Mustafa Turgut ve Ceyda Turgut’a yönelik ‘Çocuğu kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sunay Turgut ve Behiye Turgut’a yönelik, ‘Kadına karşı kasten öldürmek’ suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca Hamdi Turgut’a yönelik, ‘Kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına hükmedildi.

Tahsin Ünsür, toplamda 4’ü ağırlaştırılmış olmak üzere 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Güvenlik 3-sayfa Güncel Ankara Hukuk Çocuk Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP