DOLAR 34,1568 -0.01%
EURO 37,1130 -0.1%
ALTIN 2.941,760,18
BITCOIN 2288488-1.53662%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

15:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kolombiyalı Yazar Juan Gabriel Vasquez, ‘Kurmacanın Yeri’ Konferansında
7 okunma

Kolombiyalı Yazar Juan Gabriel Vasquez, ‘Kurmacanın Yeri’ Konferansında

ABONE OL
Ekim 17, 2024 07:49
Kolombiyalı Yazar Juan Gabriel Vasquez, ‘Kurmacanın Yeri’ Konferansında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kolombiya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Üniversitesi, ödüllü Kolombiyalı yazar Juan Gabriel Vasquez’i ağırlayarak “Kurmacanın Yeri” adlı bir konferans düzenledi.

Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansa, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika İkili İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Julio Anibal Riano ve birçok davetli katıldı.

Konferansta konuşan Büyükelçi Balkan, etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Vasquez’in eserlerini, Kolombiya’nın derin tarihini ve karmaşık kimliğini yansıtan, bir kültürün ve ulusun sesi niteliğinde eserler olarak tanımladı.

Yazarın eserlerinin evrensel temalar aracılığıyla insanları bir araya getirdiğini vurgulayan Balkan, Türkiye’nin kültürel diplomasi yoluyla devletler ve toplumlar arasında tanışıklık ve güven oluşturmayı, ortak bir anlatı ile geleceği inşa etmeyi amaçladığını belirtti.

Prof. Dr. Kumtepe, Ankara Üniversitesi olarak Juan Gabriel Vasquez’i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, yazarın sadece Kolombiya’nın değil, tüm Latin Amerika’nın kültürünü, toplumsal belleğini ve tarihini zengin bir anlatımla kitaplaştırdığını ifade etti. Ankara Üniversitesi’nin uluslararası işbirliklerine ve kültürel değişimlere büyük önem verdiğini vurguladı.

Büyükelçi Riano ise Vasquez’in sadece üretken bir yazar değil, aynı zamanda tarih ve hafızanın keskin bir arşivi olarak kendini kanıtlamış usta bir romancı olduğunu söyledi. Vasquez’in ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Riano, yazarın en büyüleyici özelliğinin büyük edebiyat geleneğini kendi yaratıcı evreniyle harmanlayabilmesi olduğunu belirtti.

“Dünyayı başka bir kimlikle, sahip olmadığın bir bilinçle görmek”

Yazar Vasquez, konferansta yaptığı konuşmada, kendisine bu fırsatı tanıyan herkese teşekkür etti. Türkiye’yi ilgi çekici bulduğunu ve Türk edebiyatının yolculuğunda kendisine eşlik ettiğini vurgulayan Vasquez, kitap yazmayı “dünyayı başka bir kimlikle, sahip olmadığın bir bilinçle görmek” olarak tanımladı.

Kaynak: AA / Büşranur Koca – Güncel

Uluslararası İlişkiler Juan Gabriel Vasquez Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Konferans Kolombiya Edebiyat Eğitim Güncel ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.