DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Kolombiya ve Türkiye İlişkileri 65. Yılda Müzikle Kutlandı
9 okunma

Kolombiya ve Türkiye İlişkileri 65. Yılda Müzikle Kutlandı

ABONE OL
Eylül 14, 2024 07:57
Kolombiya ve Türkiye İlişkileri 65. Yılda Müzikle Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kolombiya ve Türkiye arasındaki 65 yıllık diplomatik ilişkiler, Ankara’daki Kolombiya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen bir konserle kutlandı. “65 Yılın Müzikle Yolculuğu” adlı konser, Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Konsere, Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Julio Anibal Riano, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika Genel Müdür Yardımcısı Selen Evcit, büyükelçiler ve davetliler katıldı. Konser, Kolombiyalı Şef Felipe Aguirre ve Limak Filarmoni Orkestrası tarafından gerçekleştirildi.

Büyükelçi Riano, konuşmasında Türkiye’ye olan dostluk ve işbirliği duygusunu vurguladı. “Bu kutlamaya katılımınız, ülkeme yönelik dostluğun önemli bir göstergesidir,” dedi. Riano, Türkiye ile Kolombiya arasındaki ilişkilerin sağlam bir temele dayandığını ve tarihi ziyaretlerle güçlendiğini belirtti.

İki ülke arasındaki ikili ticaret hacmine değinen Riano, 5 milyar dolarlık bir hedefe ulaşmayı hedeflediklerini ve bunun her iki ülkenin vatandaşları için refah ve istihdam açısından büyük fırsatlar sunacağını söyledi.

Riano, coğrafi mesafenin iki ülke arasındaki dostluğu engellemediğini, karşılıklı turist ve uçuş sayılarında artış beklediklerini ifade etti. Türkiye’nin dünya barışı ve hoşgörü için yaptığı çalışmaları takdir eden Riano, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çabalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Selen Evcit, Latin Amerika ve Karayipler politikalarının meyvelerini verdiğini ve Türkiye ile Kolombiya arasındaki ilişkilerin ticaret, teknoloji, savunma ve kültür alanlarında güçlendiğini söyledi. İki ülke arasındaki güçlü bağın, uzak mesafeye rağmen gelişen ilişkiler için bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Şef Felipe Aguirre, Türk halkının sıcakkanlılığına değinerek, Kolombiya ve Türk müziğini bir araya getirerek halkın duygularını yansıtmak istediklerini söyledi. Türkiye’ye 4. kez geldiğini ve Limak Filarmoni Orkestrası ile çalışmanın mutluluğunu dile getirdi.

Uluslararası İlişkiler Etkinlikler Kolombiya Diplomasi Türkiye Ekonomi Kültür Güncel ankara Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP