DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlık Kavgası
11 okunma

Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlık Kavgası

ABONE OL
Eylül 1, 2024 08:48
Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlık Kavgası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 19. kez düzenlenen Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri’nin heyecan dolu finalinde, kuzenler Mustafa Taş ve Erkan Taş karşı karşıya geldi. Başabaş giden mücadele sonunda Erkan Taş, başpehlivanlık unvanını kazandı. Maçın sonucuna Mustafa Taş itiraz ederek Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine başvurulmasını istedi. Hakem heyeti, görüntüleri üç kez incelemesine rağmen sonucu değiştirmedi. Böylece, Erkan Taş, 19. Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde kuzeni Mustafa Taş’ı yenerek başpehlivan oldu.

Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşler, yoğun bir izleyici kitlesi tarafından takip edildi. Etkinlik, Belediye binasının önünde düzenlenen ve Mehteran ekibinin eşlik ettiği görkemli bir kortej ile başladı. Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, 9 başpehlivanla birlikte kortejde yer aldı. Kortej, büyük bir coşkuyla güreşlerin yapılacağı alana ulaştı. Başpehlivanlar, Türk bayrağını taşıyarak etkinliğe gelen vatandaşları selamladı.

Bahçelievler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bahçelievler Kampüsü’ndeki güreş alanında gerçekleşen müsabakaların finali, amca çocukları Mustafa Taş ve Erkan Taş arasında geçti. Mücadeleyi kazanan Erkan Taş, başpehlivanlık unvanına ulaşırken, geçen yılın şampiyonu Mustafa Taş ise bu yıl ikinci oldu.

Finalde kullanılan VAR sistemi

Mustafa Taş ve Erkan Taş arasındaki çekişmeli finalde, Erkan Taş’ın şampiyonluğuna kuzeni Mustafa Taş itiraz etti. Hakem heyeti, VAR sistemine başvurarak görüntüleri üç kez inceledi, ancak sonucu değiştirmedi. Erkan Taş, 19. Kocasinan Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı olarak taçlandırıldı.

Ünlü başpehlivanların katılımı

Türkiye’nin en genç başpehlivanı Yıldıray Pala, 19. Geleneksel Bahçelievler Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde yer aldı. Geçen yılın şampiyonu Mustafa Taş’ın yanı sıra, Kırkpınar Güreşleri’nde şampiyonluk yaşayan Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Recep Kara, Orhan Okullu, Hüseyin Gümüşalan ve Mehmet Yeşil de etkinlikte mücadele etti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin “er meydanı” ruhunun önemine değinerek, gençlere sadece fiziksel gücü değil, aynı zamanda saygıyı da öğrettiğini vurguladı. Bahadır, yarışmada dereceye girenler de dahil olmak üzere tüm güreşçileri tebrik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Bahçelievler Kocasinan Spor Etkinlik Kültür Sanat Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP