DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21471980.00118%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kocasinan Belediyesi’nin 8. Geleneksel Kuşçu Olta Balıkçılığı Yarışması Gerçekleştirildi
14 okunma

Kocasinan Belediyesi’nin 8. Geleneksel Kuşçu Olta Balıkçılığı Yarışması Gerçekleştirildi

ABONE OL
Eylül 9, 2024 08:48
Kocasinan Belediyesi’nin 8. Geleneksel Kuşçu Olta Balıkçılığı Yarışması Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocasinan Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “8. Geleneksel Kuşçu Olta Balıkçılığı Yarışması”, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Yamula Baraj Gölü’ndeki Kuşçu Marina’da düzenlenen iki günlük yarışma, çocuklar için özel etkinlik alanları ve kamp ateşiyle daha da keyifli hale getirildi.

Etkinlikte konuşan Vali Gökmen Çiçek, Yamula’yı Türkiye’ye tanıtmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Valilik olarak Kocasinan Belediyesi ve Kaymakamlığının çalışmalarına destek verdiklerini ifade eden Çiçek, doğal hayatın korunması için de ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.

Vali Çiçek, şunları söyledi: “Kayseri’nin denizi şenlikli olsun, ıssız ve sessiz kalmasın istiyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü, Valilik ve belediye işbirliğiyle 3,5 milyon ağaç dikildi. Önümüzdeki sezon başladığında hemen 1,5 milyon daha dikilecek. Kayseri’ye 10 milyon ağaç dikeceğiz diye söz verdik. Burayı yemyeşil yapacağız. Belki 4-5 yıl içerisinde görmeyeceğiz ama burası yemyeşil olacak. Bu bölgeyi kalkındırmak için her şeyi yapıyoruz. Kim demiş Kayseri’nin denizi yok, bal gibi denizi var. 1 milyon 130 bin balık bırakıldı. Bu yıl da aynı sayı yakalanacak.”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentte çeşitli alanlarda sosyal hayatı canlandırmak amacıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Bölgede ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Çolakbayrakdar, “Bu bölgeye bundan sonrasında da doğal hayatın içerisinde yapılabilecek, çadır ve karavan kamplarının veya diğer kampların da eklenebilmesi için faaliyetler yürütüyoruz. Önümüzdeki iş yılı programı içerisinde bu alanların da ortaya çıkarılması ve kamp alanlarının yapılması programımız içerisindedir. Burada önümüzdeki yıl bir araya geldiğimizde bu tip etkinliklerle de bir araya geleceğiz.” dedi.

Etkinlikte, 6 kategoride yarışmaya katılan 250 yarışmacıdan perch, sudak ve sazan balıkları arasında en çok ve en büyük balığı tutan 20 kişiye ödüller verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kocasinan Belediyesi Kültür Sanat Gökmen Çiçek Kocasinan Türkiye kayseri Güncel Marina Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP