DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Kitap Okuma Yarışması Başlıyor
9 okunma

Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 10:48
Kitap Okuma Yarışması Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Server Basın Yayın İlim ve Sosyal Dayanışma Vakfı, 24. Kitap Okuma Yarışması’nı düzenliyor. Bu yarışma, ortaokul ve lise öğrencilerinin okuma alışkanlığını teşvik etmek ve onlara burs imkânı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Eğitim ve öğretim döneminin sonunda karnesini getiren öğrenciler, Vakıf tarafından temin edilen üç kitabı seçip özetlerini çıkaracaklar. Özetler, eğitimciler ve yazarlardan oluşan bir heyet tarafından değerlendirilecek.

Değerlendirme sonucunda en iyi özeti çıkaran 50 öğrenciye bir öğrenim dönemi için burs verilecek. Ayrıca, 100 öğrenciye ise bir defaya mahsus mansiyon bursu verilecek.

Başvurular 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Yarışmanın ödül töreni ise Öğretmenler Günü haftası içerisinde Milli Kütüphane’de gerçekleştirilecek.

“Okuma alışkanlığını sağlamak için böyle bir yarışma düzenlemiş olduk.”

Server Vakfı Başkanı Mehmet Ali Bulut, yaptığı açıklamada 2001 yılından beri kitap okuma yarışması düzenlediklerini ve 2017 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığının projelerine katkı sağladıklarını belirtti.

Bulut, yarışmaya katılımın oldukça basit olduğunu belirterek, öğrencilerin 300 çeşit Türk ve dünya edebiyatı eserinden üçer kitap seçebileceklerini ve bu kitapları okuyarak özetlerini çıkarabileceklerini söyledi. Ayrıca, öğrencilere hem üç kitap kazandırıldığını hem de okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri için teşvik edildiklerini vurguladı. “Hemen herkesin ‘kitap okunmuyor’ diye yakınmaları var. Biz de yakınmaktan ziyade Mevlana’nın dediği gibi ‘Karanlığa küfretmekten ziyade kalkıp bir mum yak’ diye düşündük. Kitap okuma alışkanlığını sağlamak için böyle bir yarışma düzenlemiş olduk,” diye konuştu.

Bulut, önceki yarışmalarda öğrenciler ve velilerden olumlu dönüşler aldıklarını ifade ederek, “Velileri ve kendileri de zaman zaman geliyorlar. ‘Benim için bir başlangıç oldu, bundan sonra kitap okumayı sevdim, kitapçılara giderek kitap almaya başladım, yazar çizer oldum’ gibi karşılıklar alıyoruz. Okuyan, okuduğunu anlayanlar arasından geleceğin edebiyatçıları, şairleri, akademisyenleri çıkar ümidindeyiz, bunun için uğraşıyoruz,” şeklinde konuştu.

Bulut, Valilik ve il milli eğitim müdürlüklerinin yarışmayı okullara duyurmasına rağmen okulların yeterince destek vermediğini belirterek, “Maalesef okul yöneticileri yeterli ilgiyi, desteği vermiyorlar. Sadece duyuracaklar, öğrencileri yönlendirecekler. Bundan dolayı müşteki olduğumuzu ifade etmek isterim. Bir okulda bir öğretmen dahi olsa, öğrencilere duyuruyor, o okuldan pek çok öğrenci gelerek kitap alıyor. İstediğimiz, bundan sonra okul yöneticileri ve öğretmenler öğrencilere duyururlar ve ilgilenirler diye ümit ediyoruz,” dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Burs Kültür Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP