DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Kırşehir’de Neşet Ertaş Bahçesi açıldı
15 okunma

Kırşehir’de Neşet Ertaş Bahçesi açıldı

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 07:50
Kırşehir’de Neşet Ertaş Bahçesi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırşehirli bir iş insanı, yurt dışı seyahatlerinden esinlenerek şehre Neşet Ertaş Bahçesi kazandırdı. Bahçede, usta sanatçının ailesiyle yaşadığı evin minyatür bir kopyası da bulunuyor. Bu özel bahçe, iş insanı Ercan Malkoç tarafından açıldı ve kısa sürede ziyaretçi akınına uğradı.

Dünyanın dört bir yanından getirilen çiçeklerle süslenmiş bahçede, dinlenme odaları bulunuyor. Bu odalarda, Neşet Ertaş’ın efsanevi türkülerini parmak okuma sistemiyle dinlemek mümkün. Kırşehirliler ve turistler, bahçeyi ziyaret ederek Ertaş’ın unutulmaz sesiyle buluşuyor. Kültür ve doğa tutkunlarının ilgi odağı olan bahçe hakkında konuşan Şükran Çelikel, gördüğü güzelliğe hayran kaldığını ve teşekkürlerini iletti. Annesi Neşet Ertaş’ın hikayelerini dinleyerek büyüyen Ahsen Çelikel ise, sanatçının ruhunun bahçenin yollarında dolaştığını hissettiğini belirtti.

Parmak izi sensörleri sayesinde, ziyaretçiler Neşet Ertaş’ın türkülerini dinleyebiliyor. Bozlak ustası anısına açılan bahçe, ziyaretçilerden Şenol Dönmez’e de ilham kaynağı oldu. Dönmez, bahçede Ertaş’ın hayatının izlerini hissettiğini ve etkilendiğini ifade etti. Fransa’dan Kırşehir’e gelen Serkan Yavuz ise, ailesiyle birlikte ziyaret ettiği bahçenin kendisini duygulandırdığını ve Neşet Ertaş’ın hatıralarının yaşatıldığını dile getirdi.

Ziyaretçiler, sanatçının unutulmaz türkülerinin eşliğinde yeşil alanda gezinti yaparak anılarını tazeleyebiliyor. Neşet Ertaş Bahçesi, hem Kırşehirliler hem de şehir dışından gelen misafirler için önemli bir cazibe merkezi haline geldi. – KIRŞEHİR

Neşet Ertaş Bahçe Sanat Kültür Müzik Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP