DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144877-0.40818%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kırklareli’nde Uluslararası Doğa Bilimleri ve Mühendislik Konferansı Düzenlendi
6 okunma

Kırklareli’nde Uluslararası Doğa Bilimleri ve Mühendislik Konferansı Düzenlendi

ABONE OL
Eylül 14, 2024 10:48
Kırklareli’nde Uluslararası Doğa Bilimleri ve Mühendislik Konferansı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli’nde, 5 ülkeden 105 akademisyenin katılımıyla “Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı” gerçekleştirildi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sahip olduğu zengin doğal kaynakların, mühendislik uygulamalarıyla verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Tanrıseven, bu alanda yapılan çalışmalara büyük önem verdiklerini ve üniversitelerin sanayiyle iş birliği yaparak ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamasının büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, doğa bilimleri, mühendislik ve malzeme teknolojilerinin günlük yaşamı ve geleceği şekillendiren temel unsurlar olduğunu ifade etti.

Bulut, bu konferansın katılımcılara yeni ufuklar açacağını ve daha iyi bir gelecek inşa etme konusunda ilham vereceğini umduğunu dile getirdi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, bilimsel etkinliklerin bilim insanları için bir araya gelme, çalışmalarını paylaşma ve tartışma platformları olduğunu vurguladı.

Konferansa katılan 105 akademisyen, farklı ülkelerden ve üniversitelerden gelerek bilimsel araştırmalarını sundu.

Kültür Sanat Konferans Türkiye Ekonomi Güncel Eğitim Çevre

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP