DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 21586162.62571%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

18:36

AKŞAMA KALAN SÜRE

Kırklareli’nde selde 6 kişinin öldüğü davada savcı, ‘olası kast’tan ceza istedi
4 okunma

Kırklareli’nde selde 6 kişinin öldüğü davada savcı, ‘olası kast’tan ceza istedi

ABONE OL
Ekim 12, 2024 07:55
Kırklareli’nde selde 6 kişinin öldüğü davada savcı, ‘olası kast’tan ceza istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yaşanan sel felaketi sonucu ‘Sisli Vadi’ bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili dava devam ediyor.

5 Eylül 2023’te şiddetli yağışlar nedeniyle ‘Longoz Ormanları’ndaki Sisli Vadi’deki turistik bungalov evler sel sularına gömüldü. Doktor Selman Bağışlar, eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ve tesis müdürü Ümit Solmaz selde hayatını kaybetti.

Soruşturma sonucunda, ‘Sisli Vadi’ olarak faaliyet gösteren ve sele kapılan 18 bungalov evin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Özel İdare tarafından mühürlenen işletmeye yıkım kararı verildi. Ancak yıkım kararına rağmen, ‘Sisli Vadi’ bungalov evleri sosyal medyada tanıtılarak, vergi levhasında faaliyet alanı olarak ‘karma çiftlik’ olarak gösterildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, firmanın sahibi Bülent Bayrak, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan gözaltına alındı. Keşan’da yakalanan Bayrak ile firma yöneticileri Sevcan Ulutürk ve Cenan Aydın tutuklandı. Daha sonra Ulutürk ile Aydın, avukatlarının itirazı üzerine tahliye edildi.

Kırklareli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6. duruşmasında, savcı Uğur Öztürk, 1’i tutuklu 4 sanığın ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmaya sebep olma’ suçundan değil, 6 kez ayrı ayrı ‘Olası kastla ölüme sebebiyet verme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, yapıların yapıldığı yerin uygunsuz olduğunu ve herhangi bir teknik destek alınmadan inşa edildiğini belirtti. Sel riskine rağmen önlem alınmaması ve müşteri almaya devam edilmesi nedeniyle sanıkların 6 kişiyi ayrı ayrı olası kastla öldürme suçunu işlediklerini ifade etti.

Duruşmada, tutuklu sanık Bülent Bayrak mütalaayı reddetti ve bilinçli ya da bilinçsiz olarak kimsenin ölümüne sebebiyet vermediğini savundu. Olayın bir afet olduğunu belirten Bayrak, tahliyesini talep etti.

Dava ertelendi ve sanık Bayrak’ın tutuklu, diğer sanıkların adli kontrol şartları altında kalmasına karar verildi.

Duruşma sonrasında, selde kızı Mihriban Bağışlar ve damadı Selman Bağışlar’ı kaybeden Safiye Yaşa ve avukatlar, basın açıklaması yaptı. Avukat Mehtap Kaya, davanın doğal afet olmadığını, ihmale değil kasıtlı bir eyleme dayandığını vurgulayarak, sanıkların ağır cezalarla yargılanmasını istedi.

Safiye Yaşa ise adalet sistemine olan güvenlerini dile getirerek, soruşturmanın başında birçok delilin yok sayıldığını belirtti. Kamera kayıtlarının çıkarılması için yapılan çalışmaları takip ettiklerini ve olası kasttan ceza verilmesini umduklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğal Afet Kırklareli Güvenlik Demirköy İğneada Mahkeme Güncel Çevre Hukuk Tatil

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.