DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi’nde Öğrenci Nüfusu 80 Bine Ulaştı
7 okunma

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi’nde Öğrenci Nüfusu 80 Bine Ulaştı

ABONE OL
Eylül 16, 2024 07:48
Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi’nde Öğrenci Nüfusu 80 Bine Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yahşihan ilçesinde üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte nüfus 39 binden yaklaşık 80 bine yükseldi. İlçenin nüfusunda gözle görülür bir artış yaşandı. Öğrenciler aileleriyle kalmak için özel konutları kiralarken, birçoğu da KYK yurtlarında konaklama talebinde bulundu.

KYK yurtları 8 bin 200 öğrenci kapasitesine sahip olup, doluluk oranı %90’ın üzerine çıktı. Yüksek talebe rağmen KYK yetkilileri kayıt işlemlerini hızlı ve sorunsuz bir şekilde yürüttü. Kayıtlar sırasında yurt binalarının önünde ve çevresinde yoğun bir araç trafiği oluştu. Devlet Bahçeli Bulvarı’nda araçlarına yer bulamayan sürücüler ara sokaklara park etmek zorunda kaldı. KYK yetkilileri kayıt yaptıran öğrenci ve ailelerine çay, su ve kuru pasta ikramında bulundu.

Yurtta üçüncü yılını geçiren İrem Çalım, “Eşyalarımı yerleştirmeye geldim. Yurdu ve odamı seviyorum. Arkadaşlarımı seviyorum. Yurtların temizliği düzenli yapılıyor, şu anda memnunum” diyerek KYK yurtlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yurttaki ortamın sıcak ve güvenli olduğuna değinen Elanur Aycan, “Yurttaki üçüncü yılım. Yeni gelen arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz. Yurttan çok memnunuz, güvenliğimiz gayet iyi. Ortam güzel ve hepimiz sıcakkanlıyız. Bu sebeple bu yurt tercih edilebilir” dedi.

Kayseri’den gelen öğrenci velisi Ayla Şalvarcı, “Yurt kaydımızı internet üzerinden yaptık. Ankara’ya sürekli gidip geldiğimiz için yola hakimiz. Yavrularımızı devletimize emanet edip gideceğiz. Devletin koruması altında olacağı için kendimizi güvende hissedeceğiz. Özellikle kız çocuğu annesi olarak hassas düşüncelerim var. Allah tüm çocukların önünü açık etsin” dedi.

Öğrenci velisi Turgay Kukuş, Ankara’dan çocuğunu yurda yerleştirmek için geldiğini belirterek, “Çocuğumuzu yurda getirdik ve kaydını yaptırdık. Şimdi de buraya bırakıp gideceğiz inşallah” diye konuştu.

Duyduğu heyecanı dile getiren Tacettin Erkanat ise, “Çok heyecanlıyız. Ağabeyini üniversite okudu ama bu çocuğum ilk defa dışarı çıkıyor. Bu yüzden biraz daha heyecanlıyız” şeklinde konuştu. – KIRIKKALE

Yahşihan trafik Eğitim Yerel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP