Kilis’in eşsiz lezzetlerinden lebeniye çorbası, hafif ve besleyici yapısıyla her mevsim sofralarını şenlendiriyor.
Hem hafifliği hem de besleyici niteliğiyle Kilis’in her kesimden insanı tarafından sevilen lebeniye çorbası, şehrin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. 25 yıllık lokantacı Erdoğan Aktaş, lebeniyenin yıl boyunca pişirilen, her damak zevkine hitap eden özel bir Kilis yemeği olduğunu vurguluyor. Yöresel yemeklerin mevsimlere göre değiştiğinin aksine, lebeniyenin her mevsim sofraları süslediğini ekliyor.
Özellikle Ramazan aylarında vazgeçilmez bir lezzet haline geliyor.
Ramazan’da hemen her Kilis evinde en az iki kez pişirilen lebeniye, iftar sofralarının gözdesi. Aktaş, “Tadına bakmayan çok şey kaçırır” diyerek lezzetin önemini vurguluyor.
Geniş bir beğeni kitlesine sahip bir lezzet.
Aktaş, yöresel yemeklerde farklılıklar olabileceğini belirtirken, lebeniyenin yüzlerce turisti ağırladıkları lokantada hiç şikayet almadıkları bir yemek olduğunu söylüyor. Hafif yapısı ve her yaş grubuna uygunluğu ile herkesin rahatlıkla tüketebileceği bir çorba olduğunu belirtiyor.
Kış aylarında da büyük ilgi görüyor.
Kilisli Mustafa Yıldız ise lebeniye çorbasının tadına hayran kaldığını dile getiriyor. “İki-üç günde bir mutlaka yerim,” diyen Yıldız, çorbanın kış aylarında daha da lezzetli olduğunu, herkesin zevkle yiyebileceği bir yemek olduğunu ve anne yemeklerini andırdığını belirtiyor. – KİLİS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel Yerel Haberler Kültür Sanat Gastronomi Yerel Yaşam İftar kilis
GENEL
6 saat önceGENEL
6 saat önceGENEL
6 saat önceGENEL
6 saat önceGENEL
7 saat önceGENEL
7 saat önceGENEL
8 saat önce