Ankara’da deniz ürünleri restoranı işletmecisi olan Faruk ve Mehmet Gezen kardeşler, farklı bir lezzet sunmak için 75 kiloluk kılıç balığından cağ kebabı hazırladı.
25 yıldır şeflik yapan ve çıraklıkla başlayan bu iki kardeş, kendilerine özgü tariflerle müşterilerine yeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Daha önce balıktan künefe, levrek şiş, simit levrek, orkinos döneri ve ahtapot döneri gibi yaratıcı yemekler hazırlayan şefler, şimdi de kılıç balığından cağ kebabı ile dikkat çekiyor. Yemeğin hazırlanışı sırasında önce kılıç balığı temizleniyor, solungaçları ve kuyruğu kesiliyor. Daha sonra tüm balık cağ kebabı ocağına yerleştiriliyor ve pişirilen cağ kebabı, müşterilere servis ediliyor.
‘FARKLI BİR ÇILGINLIK’
Şef Faruk Gezen, deniz ürünlerinden ilham alarak farklı lezzetler yarattıklarını vurguluyor. “Son dönemde balık döner ve ahtapot döner yaptık. Şimdi de farklı bir çılgınlıkla kılıç balığından cağ kebabı yapıyoruz. Daha önce de müşterilerimize balıktan simit ve künefe gibi ilginç yemekler sunduk,” diye ekliyor.
‘HEPSİNİ BİRLEŞTİRİYORUZ’
Cağ kebabının Erzurum’a özgü bir yemek olduğuna değinen Faruk Gezen, “Daha önce balıktan döner yaptık ve ‘Neden cağ kebabı olmasın?’ diye düşündük. Gelen tepkiler çok olumlu. Bence insanlar şaşırtılmak istiyor ve biz de bunu sağlıyoruz. Aslında bizi biz yapan mesleğimiz, yeteneğimiz ve sosyal medya. Sosyal medya olmasaydı bu kadar geniş kitleye ulaşamazdık. Sosyal medyanın gücüne inanıyoruz. Biz Bitlisliyiz, bu yüzden yakında balıktan büryan kebabı yapacağız. Trabzon’dan hamsili pilav, Ege’den zeytinyağlı yapıyoruz. Türkiye’nin her köşesinde benzersiz lezzetler var. Biz de başkent olarak hepsini bir araya getiriyoruz. Dünyada birçok şeyi ilk biz yaptık. İlk olmak önemli, biz de farklı ve ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Balık döner yaptığımızda da dünyada ilk biz yaptık,” diye konuşuyor.
İlham aldıklarını fakat taklit etmediklerini belirten Faruk Gezen, ilk kez kılıç balığından hazırladıkları cağ kebabının müşteriler tarafından beğenildiğini de sözlerine ekliyor.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel Gastronomi Güncel Ankara Yaşam”
GÜNDEM
11 dakika önceGÜNDEM
11 dakika önceGÜNDEM
12 dakika önceGENEL
23 dakika önceGENEL
23 dakika önceGENEL
23 dakika önceGENEL
24 dakika önce