DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev, Karabük Üniversitesi’ni Ziyaret Etti
7 okunma

Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev, Karabük Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

ABONE OL
Eylül 18, 2024 08:56
Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev, Karabük Üniversitesi’ni Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Kırışık, Büyükelçi Sapiyev’i Rektörlükte ağırlayarak iki ülke arasındaki yükseköğretim ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi için potansiyel olanakları ele aldı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki akademik işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan projeler ve işbirliği imkanları masaya yatırıldı.

Büyükelçi Sapiyev, Türkiye ile Kazakistan’ın kardeş ülkeler olduğunu vurgulayarak, Kazakistanlı öğrencilerin Türkiye’de ve KBÜ’de eğitim görmekte olduğunu ve bu sayının artmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Rektör Kırışık ise Kazakistan’ın hem Türkiye hem de Türk dünyası için önemli bir ülke olduğunu belirterek, Kazakistanlı öğrencilerin KBÜ’de eğitim görmesinin iki ülke arasındaki işbirliği ve gelişime büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak Türk devletlerindeki birçok üniversiteyle protokol imzaladık. Bu devletlerle olan ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve Türk devletleri arasındaki kardeşliği güçlendirecek, işbirliğini artıracak çalışmalar planlıyoruz” dedi.

Ziyaret sonrasında Büyükelçi Sapiyev, KBÜ Şeref Defterini imzaladı.

Görüşmeye, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Adnan Ucur da katıldı.

Uluslararası İlişkiler Fatih Kırışık Kültür Sanat Kazakistan Diplomasi Kültür Eğitim Güncel Rektör Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP