DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21592590.45032%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Kayseri’deki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Usulsüzlük İddiaları
6 okunma

Kayseri’deki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Usulsüzlük İddiaları

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 07:38
Kayseri’deki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Usulsüzlük İddiaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Develi’deki Meslek Lisesinde Usulsüzlükler Sonrası Cezalar

Kayseri’nin Develi ilçesindeki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan usulsüzlük iddiaları sonrası disiplin kurulu kararları açıklandı. İncelemeler sonucu okul müdürü, iki öğretmen ve bir müdür yardımcısı cezalandırılırken, diğer iki öğretmen ise farklı okullara görevlendirildi.

2021 Ekim ayında başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Kampanyası’ çerçevesinde yapılan çalışmaların usulsüzlüklerle dolu olduğu iddia edildi. Şikayetler üzerine görevlendirilen müfettişler, işin alınması, alan dışı öğretmenlerin görevlendirilmesi ve imalat-montaj çalışmalarında usulsüzlükler olduğunu tespit etti.

Raporunda, döner sermaye işletmesinde alan dışı öğretmenlere ödeme yapılmaması gereken yaklaşık 50 bin TL’nin ödendiği, ayrıca bazı işlerde elden ödeme yapıldığı belirlendi. Bu nedenle, okul yöneticisi ve bazı öğretmenler için kademe ilerlemesinin durdurulması ve kınama cezası istendi. Ayrıca, idari yönden farklı okullara görevlendirilmeleri önerildi.

İl Disiplin Kurulu’nun kararları ise şöyle: Okul müdürü Ü.T. uyarı cezası alırken, müdür yardımcısı Y.T. kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile idarecilik görevinden alındı. Y.T. Yahyalı’daki bir meslek lisesine mobilya öğretmeni olarak tayin edildi. Hakkında devam eden adli soruşturma ise Kaymakamlık olurunu bekliyor.

Sayman O.T. saymanlık görevinden alındı ve kınama cezası aldı. Kademe ilerlemesi durdurulan öğretmen H.N. Tomarza’daki bir meslek lisesine mobilya öğretmeni olarak tayin edildi. Kınama cezası alan öğretmen İ.T. Develi’deki başka bir okula tayin edildi. Öğretmenler S.T. ve İ.S.Y. da kınama cezası alırken, haksız ödeme yaptığı tespit edilen öğretmenler M.T. ve A.K.’den aldıkları para faiziyle geri alındı.

M.T. ve A.K. ile ilgili adli soruşturma da Kaymakamlık olurunu bekliyor.

Anadolu Lisesi kayseri Develi Ceza Eğitim Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP