DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21551810.30102%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kayseri’de Hayırsever Desteğiyle Alzheimer Gündüz Bakımevi Kurulacak
13 okunma

Kayseri’de Hayırsever Desteğiyle Alzheimer Gündüz Bakımevi Kurulacak

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:50
Kayseri’de Hayırsever Desteğiyle Alzheimer Gündüz Bakımevi Kurulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de hayırsever bir bağışla, 30 milyon TL maliyetle inşa edilecek olan bir Alzheimer Gündüz Bakım Evi, şehrin sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın makamında düzenlenen bir törenle, proje için protokol imzalandı. Törene, Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin ve merkezin yapımını finanse eden hayırsever Ramazan Büyükkılıç katıldı.

Belediye Başkanı Büyükkılıç, ağabeyi Ramazan Büyükkılıç’ın hayırseverliğini ve toplumsal sorumluluk bilincini takdir ettiğini belirtti. Kayseri’nin hayırseverlik geleneğiyle bilinen bir şehir olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, Ramazan Büyükkılıç’ın geçmişte yaptığı eğitim yatırımlarının yanı sıra, bu yeni projenin de toplum için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Büyükkılıç, 21 Eylül’de yapılacak temel atma töreninin ardından merkezin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı.

Hayırsever Ramazan Büyükkılıç, bu projeyi hayata geçirmek için kardeşinin desteğini ve çabalarını takdir ettiğini ifade etti. Eşinin 11 yıldır Alzheimer hastası olduğunu belirten Büyükkılıç, “Damdan düşenin halini damdan düşen bilir. Biz de damdan düştük, eşim 11 senedir Alzheimer. Bu hale düşeceklerin Rabbim yardımcısı olsun, bu müessese de onlara hizmet versin.” dedi.

Doç. Dr. Murat Gültekin, yeni bakımevinin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Türkiye Alzheimer Derneğinin 22 şubesi var, biri de Kayseri’de. Kayseri gibi büyük bir şehirde gerçekten eksik olan, yapılması gereken en büyük ihtiyaçlardan biri bakımeviydi. Bu ihtiyacı yerine getirmek için Memduh Başkan ve ağabeyi Ramazan Bey bu işe el attılar. İnşallah hayırlara vesile olur. Çok büyük bir hizmeti yerine getirmiş oluyorsunuz. Allah mübarek etsin.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. 1500 metrekare kapalı alana sahip olacak merkez, fizik tedavi birimleri, tedavi odaları, rehabilitasyon merkezi, çok amaçlı salon, yemekhane, hemşire odası, poliklinik odası ve idari birimlerden oluşacak. Ortak kullanım alanlarının yanı sıra erkekler ve kadınlar için ayrı rehabilitasyon blokları da bulunacak.

Kültür Sanat kayseri Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP