DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2153784-0.5005%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kayseri’de Engelli Öğrencilere Günlük Yaşam Becerileri Eğitimi Veriliyor
16 okunma

Kayseri’de Engelli Öğrencilere Günlük Yaşam Becerileri Eğitimi Veriliyor

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 08:38
Kayseri’de Engelli Öğrencilere Günlük Yaşam Becerileri Eğitimi Veriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli bireylere günlük yaşam becerilerini geliştirmeleri için eğitim sunuyor. Merkezde görme, işitme, zihinsel yetersizlik, down sendromu ve otizm spektrum bozukluğu gibi farklı ihtiyaçları olan 300 öğrenciye eğitim veriliyor.

Merkezde, ev ortamına benzer 3 uygulama alanı bulunuyor. Öğrenciler, yatak düzeltme, ayakkabı giyme, el-yüz yıkama, kahvaltı ve yemek hazırlama gibi pratik becerileri bu alanlarda öğreniyor. Özel Eğitim Uzmanı Makbule Çakır, öğrencilerin uygulama ortamında öğrendikleri bilgileri ev ortamına taşıdıklarını ve ailelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtiyor.

Çakır, “Uygulama evlerimizde öğrencilerimize kişisel bakım, temizlik, ev bakımı ve düzen gibi konularda eğitimler vermekteyiz. Amacımız, öğrencilerimizin günlük yaşam ve ev becerilerini geliştirmesine katkı sağlamaktır. Öğrencilerimizin durumu, yaşı ve becerileri farklılık gösterebilir, ancak öğrenene kadar eğitimlerimize devam ediyoruz.” diyor. Merkezde görme, işitme, zihinsel yetersizlik, down sendromu ve otizm spektrumu olan öğrenciler için ayrı gruplar oluşturulmuş.

img

Türkiye’deki Suriyeli sayısı yeniden gündem! İşte son resmi rakam

img

Kimse ne olduğunu anlamadan hayatını kaybetti

img

Sakine teyzenin evi görenler gözlerine inanamıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Kayseri Engelliler Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP