DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569520.6067%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Kayseri’de Alzheimer Merkezi İnşa Edilecek
12 okunma

Kayseri’de Alzheimer Merkezi İnşa Edilecek

ABONE OL
Eylül 5, 2024 09:48
Kayseri’de Alzheimer Merkezi İnşa Edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de, eşi Alzheimer hastası olan Ramazan Büyükkılıç, 30 milyon liralık bir Alzheimer Merkezi inşaatına başlıyor. Kardeşi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin’in katıldığı bir törenle projenin protokolü imzalandı.

Ramazan Büyükkılıç, eşinin 11 yıldır Alzheimer ile mücadele ettiğini belirterek, bu merkezin yapımını üstlenmesinin ardındaki sebebi, bu hastalıktan muzdarip kişilere ve ailelerine destek olmak isteği olarak açıkladı. Projenin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklendiği ve hayata geçirilmesinde önemli rol oynadığı vurgulandı.

‘DAMDAN DÜŞEN, DAMDAN DÜŞENİN HALİNDEN BİLİR’

Ramazan Büyükkılıç, bu projenin hayata geçirilmesinde kardeşi Başkan Memduh Büyükkılıç’ın da önemli bir rol oynadığını belirterek, “Bu hizmeti yapmak için çok düşündüm. Kendi kendime, ‘Bu işin yapılması için ne yaparım, nasıl ederim’ dedim. Sayın başkanıma, ‘Böyle bir düşüncem var, siz ne dersiniz?’ dedim. O da ‘Memnuniyetle, Kayseri’de büyük bir ihtiyaç. Böyle bir tesise ihtiyaç var’ dedi. Kendisi de sağ olsun çok büyük gayretler gösterdi. Bu işe teşebbüs etti. Biz de onun sayesinde bu işe teşebbüs ederek vatana, millete, Kayserili hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olması için, bu işi başarmak için harekete geçtik. İnşallah elimizden gelen katkıyı yaparak bu işi başaracağız. Damdan düşen, damdan düşenin halinden bilir. Biz de damdan düştük, eşim 11 senedir Alzheimer. Onun için bundan sonra bu hallere düşeceklerin Allah yardımcısı olsun. Bu müessese de onlara hizmet versin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Memduh Büyükkılıç Murat Gültekin Türkiye Kayseri Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP