DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154483-0.22424%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Kayseri’de Alzheimer Merkezi İnşa Edilecek
11 okunma

Kayseri’de Alzheimer Merkezi İnşa Edilecek

ABONE OL
Eylül 5, 2024 09:48
Kayseri’de Alzheimer Merkezi İnşa Edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de, eşi 11 yıldır Alzheimer hastası olan Ramazan Büyükkılıç, 30 milyon TL maliyetle bir Alzheimer Merkezi inşa edeceğini duyurdu. Projenin protokolü, Büyükkılıç’ın kardeşi ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin’in katılımıyla imzalandı.

Kayseri’ye yeni bir Alzheimer Merkezi kazandırma hedefiyle, Başkan Memduh Büyükkılıç’ın planladığı bu proje, ağabeyi Ramazan Büyükkılıç tarafından hayata geçirilecek. Eşinin hastalığına şahit olan Ramazan Büyükkılıç, 30 milyon TL maliyetli merkezi inşa ederek Alzheimer hastaları ve ailelerine hizmet sunmayı amaçlıyor. Protokol imza töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, ağabeyinin hayırseverliğini ve yaptığı hizmetleri takdirle karşıladığını belirtti. Ramazan Büyükkılıç’ın sağlık ocağı ve Ramazan Büyükkılıç İlköğretim Okulu gibi önemli projelerle Kayseri’ye değer kattığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, bu yeni projenin de şehrin sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

‘DAMDAN DÜŞEN, DAMDAN DÜŞENİN HALİNDEN BİLİR’

Projenin hayata geçirilmesi için kardeşinin desteğiyle birlikte hareket ettiklerini belirten Ramazan Büyükkılıç, bu hizmetin önemini vurguladı. Alzheimer hastalarının yaşadığı zorlukları bizzat deneyimlediğini belirten Büyükkılıç, “Damdan düşen, damdan düşenin halinden bilir.” sözleriyle, bu merkezle aynı durumda olan hastalara destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Eşinin 11 yıldır Alzheimer hastası olduğunu ve bu süreçte yaşadıklarını anlatan Büyükkılıç, merkezin Alzheimer hastaları ve ailelerine umut ışığı olacağını ifade etti.

Haber: Furkan KAVUKLU-Kamera: KAYSERİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Memduh Büyükkılıç Murat Gültekin Türkiye Kayseri Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP