DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Kayıt parası için "Şehir efsanesi" diyen Bakan Tekin’i zora sokacak video
14 okunma

Kayıt parası için "Şehir efsanesi" diyen Bakan Tekin’i zora sokacak video

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:47
Kayıt parası için "Şehir efsanesi" diyen Bakan Tekin’i zora sokacak video
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet okullarında kayıt ücreti tartışması yeniden alevlendi. Bir vatandaş, çocuğunu kaydettirmek için gittiği okulda bağış adı altında kendisinden para istendiğini videoya çekerek kamuoyuna duyurdu. Video, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “şehir efsanesi” olarak nitelendirdiği kayıt ücreti tartışmasını yeniden gündeme taşıdı.

“VERMİYORUM DEDİM, VERMEDİM”

Vatandaş, videoda okul yetkililerinin kendisine bağış yapması gerektiğini söylediğini ve bunun okulun ihtiyacı olduğunu belirttiğini anlattı. Vatandaş, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşıyız. Devlet okuluna kayıt yaparken para mı vereceğiz?” diye sordu ve kendisine Iban bilgilerinin yazılı olduğu bir kağıdın uzatıldığını belirterek, “Vermiyorum dedim, vermedim. Siz de vermeyin” diyerek diğer vatandaşları da uyardı.

BAKAN TEKİN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce devlet okullarında kayıt ücreti istenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, bu durumun illegal olduğunu ve “şehir efsanesi” haline geldiğini belirtmişti. Bakan Tekin, herhangi bir okul yöneticisinin “kayıt ücreti” adı altında talepte bulunması halinde gerekli uyarıların yapılacağını söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Yusuf Tekin 3-sayfa Eğitim Toplum Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP