Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Rukiye Yüzlü, annesinin kaybının ardından derin bir üzüntü yaşadı. Bu acıyı hafifletmek için katıldığı pastacılık kursunda yeteneğini keşfetti ve kısa sürede kendi işletmesini kurdu.
İstanbul’dan Çubuk’a taşınarak babasının yanında yaşamaya başlayan Yüzlü, çeşitli kurslara katıldıktan sonra pastacılıkta uzmanlaştı. Aldığı eğitimle yetinmeyip, azimle çalışarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü.
Başarılı bir pastacı olan Yüzlü, ilk pastasını ablasının komşusuna yapmış ve büyük beğeni toplamıştı. Artan talep üzerine evinin mutfağı yetmez hale gelince, bir yıl gibi kısa bir sürede kendi atölyesini açtı.
“Tüm malzemelerimi kadın girişimcilerden tedarik ediyorum,” diyen Yüzlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada acısını unutmak için başladığı pastacılığın kendisine büyük mutluluk getirdiğini vurguladı.
Yöresel lezzetleri modern pastacılıkla birleştirerek özgün tasarımlar ortaya koyan Yüzlü, özellikle coğrafi işaretli Çubuk vişnesini kullanıyor. Siparişleri yetiştirmekte zorlandığını belirten başarılı girişimci, hem işinin patronu olmanın hem de Çubuk’un lezzetlerini dünyaya tanıtmanın gururunu yaşıyor.
Kendi işini kurarak hem ekonomik bağımsızlığını sağlayan hem de acısını aşan Yüzlü, kadın girişimcilere destek vererek başarı öyküsüne yeni bir sayfa ekliyor.
Kaynak: AA / Hüseyin Yiğiner – Güncel Yerel Haberler Ekonomi ankara Güncel Kadın Yaşam Çubuk”
GENEL
5 saat önceGENEL
5 saat önceGENEL
11 saat önceGENEL
12 saat önceGENEL
12 saat önceGENEL
12 saat önceGENEL
12 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.