DOLAR 34,0867 0.18%
EURO 38,1021 0.06%
ALTIN 2.840,470,41
BITCOIN 21768423.14897%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kastamonu’da Sel Felaketinde Hayatını Kaybeden Duygu Çelikel’in Hikayesi Belgesel Film Oldu
8 okunma

Kastamonu’da Sel Felaketinde Hayatını Kaybeden Duygu Çelikel’in Hikayesi Belgesel Film Oldu

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 07:47
Kastamonu’da Sel Felaketinde Hayatını Kaybeden Duygu Çelikel’in Hikayesi Belgesel Film Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 yılında Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan yıkıcı sel felaketi, birçok insanın hayatını derinden etkiledi. Bu felaketin kurbanlarından biri de, çalıştığı anaokulunda sel sularına kapılan ve hayatına tutunmak için çabaladığı son anları kameraya yansıyan Duygu Çelikel oldu. Duygu’nun trajik hikayesi, onun anısını yaşatmak amacıyla bir belgesel filmine dönüştürüldü.

Felakette 65 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise kaybolmuştu. Duygu Çelikel, sel sularına kapıldıktan 8 gün sonra hayatını kaybetmişti. Onun son anlarını kaydeden görüntüler, yaşanan felaketin dehşetini gözler önüne seriyordu. Yetiştirme yurdunda büyüyen ve hayatına azimle sarılan Duygu, çevresindeki insanlar için bir örnek kişilikti. Onun yaşam hikayesi, Kastamonu Halime Çavuş Kadın Derneği tarafından belgesel filme dönüştürüldü. Dernek, kadınların yaşamın her alanında desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor.

“Duygu Seli” adını taşıyan film, Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) tarafından düzenlenen “Kıyıdaki Kadınlar” temalı Uluslararası Kısa Film Yarışmasında 408 film arasından 31. oldu. Filmin çekimlerini kendi üyeleriyle hiçbir destek almadan tamamlayan dernek başkanı Av. Şule Özbay, Duygu’nun hikayesini anlatarak onun ismini yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Belgeselde, Duygu Çelikel’in eşi, ailesi ve arkadaşlarının röportajlarına yer verildi. Dehşet anlarını anlatan görüntüler de filme eklendi. Özbay, çekimler sırasında duygusal anlar yaşadıklarını dile getirdi. Kadınların hayatlarına dokunmak için projeleri ve yarışmaları takip ettiklerini söyleyen Özbay, KASTOB yarışmasında Bozkurt kadınlarının hikayesini anlatmaya karar verdiklerini belirtti.

Özbay, “Duygu’nun hikayesi, devlet imkanlarıyla memur olarak çalışmaya başlayan ve hayatını kaybeden bir kadının hikayesini anlatıyor. Sel felaketi öncesinde evlenen Duygu’nun eşi, ailesi ve arkadaşlarının görüşlerine de yer verdik. Bu hikayeyi anlatarak, benzer olayların tekrar yaşanmamasını hedefledik” dedi.

Film, izleyicilerden olumlu tepkiler aldı. KASTOB yarışmasında 31. sırada yer alan film, profesyonel bir ekiple çalışılmamış olmasına rağmen büyük bir başarı kazandı. Özbay, “Onun hikayesini taşımak bizi oldukça mutlu etti. Yarışma jürisinden çok olumlu dönüşler aldık. Bugüne kadar yayınlamamıştık. Artık Youtube kanalımızdan herkes izleyebilir” şeklinde konuştu.

Filmin yönetmenliğini dernek üyelerinden Eylem Aydın üstlendi. Kurgu, montaj ve seslendirmeyi Gülseli Müldür, metin yazımını Ebru Turhal ve Şaduman İzmitlioğlu, sanat yönetmenliğini Dernek Başkanı Şule Özbay, görüntü yönetmenliğini ise Asuman Özkan yaptı. – KASTAMONU

Halime Çavuş kastamonu Bozkurt Belgesel Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP