DOLAR 34,1604 0.06%
EURO 38,0281 0.28%
ALTIN 2.886,220,04
BITCOIN 2161893-0.53556%
İstanbul
21°

AÇIK

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kastamonu’da Atatürk’ün Kenti Ziyareti ve Uçurtma Şenliği
12 okunma

Kastamonu’da Atatürk’ün Kenti Ziyareti ve Uçurtma Şenliği

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 07:48
Kastamonu’da Atatürk’ün Kenti Ziyareti ve Uçurtma Şenliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu’da, Atatürk’ün kente gelişi ve Şapka İnkılabı’nın 99. yıldönümü şerefine, gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla süsleyen bir “Uçurtma Şenliği” düzenlendi.

Şenlik, Kastamonu Belediyesi ve Martı Uçurtma Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği ve Uzunyazı mevkisinde gerçekleştirildi. Yüzlerce uçurtma, farklı figürleriyle gökyüzünde adeta bir festival yarattı.

Uçurtmalarını yanlarına alan her yaştan vatandaş, şenlikte doyasıya eğlendi. Çocukların kahkahaları ve uçurtma telleriyle gökyüzünde dans eden renk cümbüşü, unutulmaz bir gün yaşattı.

Martı Uçurtma Kulübü Başkanı Halit Cebeci, şenliğin muhteşem bir eğlence olduğunu belirterek, çocukların mutluluğuyla kendilerinin de çok mutlu olduğunu ifade etti.

“Umarım bu geleneksel hale gelir,” diyen Cebeci, şenliğe katılan herkese teşekkür etti.

Uçurtma uçuran çocuklardan Yusuf Alp Seyitoğlu, daha önce hiç uçurtma şenliğine katılmadığını söyleyerek, “Çok mutluyum, daha önce hiç böyle eğlenmedim. Burası çok güzel, rüzgar çok güzel esiyor, çok eğleniyorum,” dedi.

Elif Eylül ise, ilk kez bir uçurtma şenliğine katıldığını belirterek, “Bugün çok mutluyum, uçurtma uçuruyorum ve ilk uçurtmamla uçurtma uçuruyorum. Bazen diğer uçurtmalara takılıyor ama olsun,” diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Belediyesi Uçurtma Şenliği kastamonu Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP