DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2116460-0.63755%
İstanbul
23°

AÇIK

16:10

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kaş’taki Süleyman Çavuş Camisi Restorasyonu Eleştirildi
4 okunma

Kaş’taki Süleyman Çavuş Camisi Restorasyonu Eleştirildi

ABONE OL
Ekim 6, 2024 10:47
Kaş’taki Süleyman Çavuş Camisi Restorasyonu Eleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaş’taki tarihi Süleyman Çavuş Camisi’nin restorasyonunda ortaya çıkan skandal, Antalya Valiliği’nin dikkatini çekti. 1932 yılında inşa edilen ve Cumhuriyet Dönemi mimarisinin önemli bir örneği olan cami, Kaş Belediyesi tarafından yapılan restorasyonda, orijinal yapısına aykırı uygulamalara maruz kaldı.

Restorasyonda, caminin dış duvarlarının sıvalı olması gerekirken, sıvasız bırakıldığı tespit edildi. Minare dış cephesinde ise gerçekçi taş dokusunu taklit eden yapay bir kaplama kullanılmış. Bununla da kalmayıp, orijinal kök boyaların yerine altın varak uygulaması yapılmış, bu da projede yer almayan bir işlem.

PROJEDE SIVALI, UYGULAMADA SIVASIZ

Teknik raporun açıklamalarına göre, cami duvarlarının sıvalı olarak tasarlandığı halde, uygulamada bu sıva kaldırılmış ve dış cephe, orijinal dokusuyla sergilenmiş. Minarede ise taş taklidi yapan bir kaplama, caminin orijinal dokusuyla uyumsuz bir görüntü yaratmış.

VALİLİK ÖDEME YAPMAYACAK

Projede yer almayan altın varak uygulaması, orijinal kök boyaların silinmesiyle gerçekleştirilmiş. Bu uygulamanın neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamış. Uygulamanın yüklenici ve denetim elemanlarının inisiyatifiyle gerçekleştiği tespit edilmiş. Valilik, bu hatalı uygulamalar nedeniyle çalışmalara ödeme yapmayacağını açıkladı. Hatalı uygulamaların sökülmesi ve temizliği için de ödeme yapılmayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Valiliği Süleyman Çavuş Yerel Haberler Kültür Sanat Antalya Güncel Kültür Sanat Hukuk Yaşam Cami Kaş

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.