DOLAR 34,0055 -0.19%
EURO 38,0709 0.38%
ALTIN 2.825,980,84
BITCOIN 21536914.95251%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail askerlerine saldırı düzenlediğini duyurdu | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail askerlerine saldırı düzenlediğini duyurdu | Dış Haberler
21 okunma

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail askerlerine saldırı düzenlediğini duyurdu | Dış Haberler

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze kentinin güneyinde İsrail askerlerine saldırı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusunun ise Gazze'nin orta kesimine düzenlediği saldırıda 3 Filistinli öldü. İsrail ordusu ayrıca binbaşı rütbesinde bir askerinin öldüğünü açıkladı

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 08:46
Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail askerlerine saldırı düzenlediğini duyurdu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’nin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi’nde bulunan bir fakülte civarında, İsrail askerlerinin bulunduğu iki askeri araca Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından bombalı saldırı düzenlendiği, Tugaylar’ın Telegram sayfasından yapılan açıklamada duyuruldu.

Saldırının ardından çıkan çatışmada İsrail askerlerinden kayıplar olduğu belirtildi. Açıklamada, çatışmaların sonrasında ölü ve yaralıları almak için bölgeye bir İsrail helikopterinin iniş yaptığı ifade edildi.

İsrail makamları ise olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İSRAİLLİ 2 BİNBAŞI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusunun yazılı açıklamasında, 8119 No’lu taburdaki idari destek bölüğü komutanı olan 34 yaşındaki Binbaşı Yotam Yitzahak ile ağır vasıta şoförü Mordechai Yosef Ben Shoam’ın Gazze Şeridi’nin orta kesiminde çıkan çatışmalarda öldüğü duyuruldu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 331’i karadan işgal sürecinde olmak üzere toplam 691 İsrail askeri hayatını kaybettiği bildirildi.

İSRAİL SALDIRISINDA 3 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail topçu birlikleri, Deyr el-Belah kentinin güneyindeki El-Hakar bölgesinde bir evi vurdu.

Aksa Şehitleri Hastanesi yetkilileri, bombardıman sonucu 3 Filistinlinin öldüğünü, yaralılar olduğunu belirtti.

7 Ekim’den bu yana, Gazze Şeridi’nde, başta Kassam Tugayları olmak üzere Filistinli direniş grupları ile İsrail ordusu arasında çatışmalar devam ediyor. Bu çatışmalarda, yarısından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 40 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere en az 40 bin 74 Filistinli öldü, 92 bin 537 Filistinli yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınıyor, sivil altyapı tahrip ediliyor.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir, arşivdendir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP