DOLAR 34,1049 0.25%
EURO 38,1214 0.14%
ALTIN 2.875,911,66
BITCOIN 2139740-1.18124%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Kasetçalarlar Geçmişi Yansıtıyor: Bir Emeklinin Elinden Yeniden Hayata Dönüyor
5 okunma

Kasetçalarlar Geçmişi Yansıtıyor: Bir Emeklinin Elinden Yeniden Hayata Dönüyor

ABONE OL
Eylül 15, 2024 08:47
Kasetçalarlar Geçmişi Yansıtıyor: Bir Emeklinin Elinden Yeniden Hayata Dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir zamanlar Yeşilçam filmlerinde bile yer alan, o dönemin gençlerinin gözdesi kasetçalar, günümüzde tozlu raflarda meraklısını bekliyor.

Emekli polis memuru Mustafa Demirel, Aydın’ın Efeler ilçesinde çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdü. Tarihi Hasır Pazarı’nda 5 metrekarelik bir dükkan açan Demirel, antika radyo ve pikapların tamirini yaparak geçmişin sesini günümüze taşıyor. En son tamir ettiği, Yeşilçam filmlerinde bile kendine yer bulan kasetçalar da şimdi raflarında sahibinin gelmesini bekliyor.

Kasetçalarla ilgili hikayeyi anlatan Mustafa Demirel, “Bu kasetçalar bana babası vefat eden bir genç tarafından getirildi. Genç, “Babam 1970’li yıllarda bu kasetçalarla çok müzik dinlerdi. Şimdi internetten müzik dinliyoruz, bu benim için bir işe yaramayacak. Sen alır mısın?” dedi. Biz de belirli bir ücret karşılığında aldık. Tamir ettik ve şimdi çalışıyor. Tarihe ilgi duyan birisi çıkarsa alacak ve dinleyecek.” diye anlatıyor.

“Farklı bir hava katardı”

Kasetçalar sahibi olan gençlerin farklı bir havası olduğunu belirten Demirel, “Bir zamanlar çok popülerdi bu kasetçalarlar. Eskiden internet olmadığı için herkes müziklerini kasetlerden dinlerdi. Kasetlerden kayıt yapılırdı. Hepimiz kasetçilerden kaset alıp bunlarda dinlerdik. Hatta bu kasetçalarlar Kemal Sunal’ın filmleri ve diğer Yeşilçam filmlerinde de yer aldı. Bu kasetçaların tarihi çok eskiye dayanıyor. Filmlerde yer aldıkları için değerli, manevi değeri var. Bir zamanlar bu kasetçalarlara sahip olanlar farklı bir hava katardı. Değişik bir havaya bürünürdüler. Bu kasetçalarlarla o dönemin gençleri havalı görünmeye çalışırlardı. 1970’ler ve 80’lerde çok popülerdi. Daha sonra unutulup gitti. Tozlu raflara kaldırıldılar. Bizim gibi bu işlerle uğraşanlar bu işleri yaşatmaya çalışıyor.” diye sözlerini tamamlıyor. – AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Demirel Yerel Haberler Kültür Sanat Teknoloji Efeler Kültür Sanat Yerel Yaşam Radyo Polis Polis

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP