DOLAR 34,0042 -0.2%
EURO 38,0399 0.31%
ALTIN 2.829,510,96
BITCOIN 21587826.15947%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

20:34

YATSIYA KALAN SÜRE

Karslı ‘Arı Adam’ Savaşlara Dikkat Çekti
8 okunma

Karslı ‘Arı Adam’ Savaşlara Dikkat Çekti

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 09:48
Karslı ‘Arı Adam’ Savaşlara Dikkat Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kars’ın Susuz ilçesinde yaşayan Yücel Üzeyir, “Arı Adam” olarak biliniyor. Sanatını kullanarak dünya çapında savaşlara dikkat çeken Üzeyir, vücudunu binlerce arıyla kaplayarak dikkat çekici bir performans sergiledi. Çıplak vücuduna yapışan arılarla “bal damlası üzerine ağlayan bir kız çocuğu” resmi çizerek savaşların durmasını isteyen Üzeyir, sanatıyla güçlü bir mesaj iletti.

Üzeyir, bu çalışmasıyla küresel sanat sahnesinde yankı uyandırdı. “Arı Adamın Sanat Manifestosu: Savaşın ve Çevre Tahribatının Acı Yüzü” adlı eserini kamuoyuna sundu. Bu manifesto, savaşların ve çevre tahribatının insanlık ve doğa üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekiyor.

Arı kovanlarının önünde savaşlara dikkat çekmek için bir resim yapan Üzeyir, arıların taşıdığı bal damlasını hayatın tatlılığı ve kırılganlığına benzetti. Damla içindeki ağlayan kız çocuğu ise savaşların masum çocuklar üzerindeki yıkıcı etkilerini ve doğanın acımasız tahribatını simgeliyor. Bu soyut çalışma, tatlılık ve acı arasındaki ince dengeyi vurguluyor.

“Arının ağzındaki bal damlasında ağlayan çocuk, bu eserimde Gazze’deki çocukların çektiği acılara ve savaşların doğa üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekmek istiyorum. Eserim, bir damla bal içerisinde ağlayan bir çocuk ve onu çevreleyen arılar ile savaşın masum çocuklar ve doğa üzerindeki acımasız etkisini simgeliyor,” dedi Üzeyir.

“Bu soyut çalışmam, tatlılık ve acı arasındaki ince dengeyi gözler önüne seriyor. Savaş, sadece insanları değil, doğayı da yok ediyor. Bombalar, hayvanların ve bitkilerin yaşam alanlarını tahrip ediyor. Bu eser, sanatın sadece estetik bir değer taşımadığını, aynı zamanda güçlü bir mesaj iletebileceğini de kanıtlıyor. Sanatın gücüyle, daha barışçıl ve sürdürülebilir bir dünya için savaşın yıkıcı etkilerini durdurmak adına çocuklar ve doğa için bir sanat manifestosu olarak bu eserim çağrıdır,” diye konuştu sanatçı.

Üzeyir, arı kovanlarının önünde binlerce arıyı çıplak vücuduna alarak sanatını sergiledi. Arılarla olan bu yakın teması, doğa ile insan arasındaki derin bağı ve arıların kırılgan dengesini gözler önüne seriyor.

Üzeyir’in performansı, sanatın sadece estetik bir değer taşımadığını, aynı zamanda güçlü bir mesaj iletebileceğini de kanıtlıyor. Üzeyir, vücudundaki binlerce arıyla peteklerin önünde kameralarca kaydedildi. – KARS

Ressam Çocuk Masum Dünya kars Sanat Çevre Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.