DOLAR 34,2686 0%
EURO 37,3887 -0.03%
ALTIN 2.914,88-0,08
BITCOIN 22437910.87477%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

15:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kardeşlerden ortak tatbikat! İran’ın gözdağına yanıt
7 okunma

Kardeşlerden ortak tatbikat! İran’ın gözdağına yanıt

Türkiye ve Azerbaycan silahlı kuvvetleri kara, deniz, hava ve özel harekât birlikleri ortak bir tatbikat icra ediyor. İran sınırındaki tatbikat, ekim ayında Azerbaycan sınırında yapılan güçlü İran tatbikatına ‘yanıt’ olarak değerlendirildi.

ABONE OL
Ekim 15, 2024 09:38
Kardeşlerden ortak tatbikat! İran’ın gözdağına yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Bakü, Astara, Cebrayıl ve İmişli’yi kapsayan bir ortak tatbikat başlattı. Tatbikat, nehir üzerinde köprü kurma, komando botlarının manevra yapması ve temsili düşman bölgelerine iniş gibi askeri faaliyetleri içeriyor. Bu tatbikat, İran’ın Ekim ayında Aras Nehri üzerinde yaptığı askeri tatbikat ve köprü kurma gösterisine bir yanıt olarak yorumlanıyor.

Gözdağına yanıt olarak, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Türkiye ile ortaklaşa yapılan tatbikatın başladığını duyurdu. Tatbikat görüntüleri, nehir üzerindeki köprü kurma ve bot manevralarının, İran’ın Aras Nehri üzerinden göz dağı vermesine bir karşılık olduğunu gösteriyor.

Güney Kafkasya’daki gelişmeleri yakından takip eden Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramin Sadık, tatbikatın İran sınırında ve Aras Nehri üzerinde yapıldığını belirterek, bu tatbikatın İran’a yönelik bir mesaj olduğunu söylüyor. Sadık, tatbikatın, tankların ve askeri birliklerin nehir üzerinde kurulu köprüden geçiş görüntülerinin, İran’ın Aras Nehri üzerinde yaptığı benzer bir tatbikatı anımsattığını da ekliyor.

Son zamanlarda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan’ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu ve Türkiye’nin de Azerbaycan’ın ihtiyacı olduğunda yanında olacağını ifade etti. Bu ortak hareket etme vurgusu, 3 Aralık’ta İran’a bir nota gönderilmesi ve Azerbaycan ile Türkiye’nin ortak askeri tatbikatının bir sonucu olarak İran’a karşı duyulan rahatsızlığın bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Kardeşlerden ortak tatbikat İranın gözdağına yanıt

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile birlikte Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. Akar ve TSK komuta kademesi, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Akar, “Azerbaycanlı can kardeşlerimizin haklı davalarında hep yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP