DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Karamanlı Akademisyenin Filistin’e Destek Marşları Dünya Genelinde İlgi Görüyor
12 okunma

Karamanlı Akademisyenin Filistin’e Destek Marşları Dünya Genelinde İlgi Görüyor

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 10:48
Karamanlı Akademisyenin Filistin’e Destek Marşları Dünya Genelinde İlgi Görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Budak, 7 Ekim 2023’te başlayan Aksa Tufanı’na destek olmak için “Aksa Tufanı” ve “Hamas Marşı” adlı iki eser besteledi. Bu eserler, hem ülkemizde hem de dünyanın birçok ülkesinde büyük ilgi görüyor.

Doç. Dr. Budak, uzun yıllardır müzikle ilgilendiğini ve birçok albüm çıkardığını belirtiyor. Özellikle 7 Ekim’deki Aksa Tufanı olayları, Kudüs ve Filistin’e olan hassasiyetini daha da artırmış. “Aksa Tufanı’nın ağıtlar destanı gibi anlatıldığını” söyleyen Budak, bunun bir zafer olduğunu vurgulayarak “Aksa Tufanı” isimli eserini ve ardından da “Hamas Marşı”nı bestelemiş.

Doç. Dr. Budak, eserlerinin Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan ve Filistin’de de büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Özellikle “Aksa Tufanı” eserinin, Filistin’de zafer havası yarattığını ve olumlu tepkiler aldığını ifade ediyor.

Doç. Dr. Budak, Türkiye’nin Filistin davasına sahip çıkan başlıca ülkelerden biri olduğunu ve devletimize ve yöneticilerimize olan minnettarlığını dile getiriyor. Bu eserleri, Filistin’de mücadele eden kardeşlerine armağan ettiğini ve onlara zafer dilediğini belirtiyor.

Aksa Tufanı Filistin karaman Dünya Uluslararası Sanat Müzik Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP