DOLAR 34,1301 -0.03%
EURO 38,1711 0.64%
ALTIN 2.915,031,04
BITCOIN 21766450.60804%
İstanbul
24°

AÇIK

05:22

SABAHA KALAN SÜRE

Karaciğer Nakli Bekleyen 18 Yaşındaki Gence Dayısı Umut Oldu
25 okunma

Karaciğer Nakli Bekleyen 18 Yaşındaki Gence Dayısı Umut Oldu

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 08:45
Karaciğer Nakli Bekleyen 18 Yaşındaki Gence Dayısı Umut Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 yaşındaki Emrah İlhan, 10 yıldır mücadele ettiği karaciğer rahatsızlığı nedeniyle umutsuzluğa kapılmıştı. Anne ve babasının organları uygun bulunmayınca, hayatını kurtaracak tek umut dayısı Sadık Akyol’dan geldi.

Emrah, Mardin’de yaşarken çeşitli sağlık merkezlerinde tedavi gördü. Biruni Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran Emrah’a, doktorlar karaciğer yetmezliği tanısı koydu. Anne ve babasının organları uygun olmadığı için umutları azalmıştı. Ancak 44 yaşındaki dayısı Sadık Akyol, yeğeninin hayata tutunması için karaciğerini bağışlamaya karar verdi.

Biruni Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil Erbiş, başarılı bir nakil operasyonu gerçekleştirdi. Emrah’ın sağlığına kavuşmasıyla birlikte, dayısının fedakarlığı ve doktorların uzmanlığı bir kez daha gündeme geldi.

Doç. Dr. Erbiş, Emrah’ın durumunu şöyle anlattı: “Emrah’ın gözleri ve vücudu sararmıştı. Yapılan tetkikler, karaciğeri yetmezliğinin ilerlediğini ve nakil dışında şansı olmadığını gösterdi. Dayısının organları nakil için uygun bulundu ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Emrah artık taburcu olabilir durumda ve sağlığına kavuştu.

Erbiş, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Ülkemizde organ bağışı yeterli düzeyde değil. Bu nedenle canlıdan organ nakli daha yaygın. Kadavra organ bağışının artması için toplumda farkındalık yaratılması gerekiyor. ” dedi.

Emrah, yaşadığı mutluluktan dolayı şunları söyledi: “Yıllardır acı çekiyordum. Dayım sayesinde sağlığıma kavuştum. Ameliyat olacağıma inanmıyordum. Şimdi dinlenmiş ve mutluyum. Dışarı çıkmak, hava almak, insan yüzü görmek istiyorum. Eskiden dışarıyı görmek bile istemiyordum.”

Yeğeninin sağlığına kavuşmasıyla mutluluk duyan dayı Sadık Akyol, doktorlara ve hastane personeline teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Ameliyat Emrah Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP