DOLAR 34,1157 0.28%
EURO 38,1222 0.16%
ALTIN 2.862,591,18
BITCOIN 21642972.33318%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Karacabey’de binlerce kişi Perseid meteor yağmurunu gözlemledi
10 okunma

Karacabey’de binlerce kişi Perseid meteor yağmurunu gözlemledi

ABONE OL
Ağustos 7, 2024 00:00
Karacabey’de binlerce kişi Perseid meteor yağmurunu gözlemledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, binlerce kişi gökyüzünde gerçekleşen Perseid meteor yağmurunu izlemek için bir araya geldi.

Yaklaşık 20 bin kişi, sosyal medya aracılığıyla organize olarak, Karacabey Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Yeniköy Sahili’nde buluştu.

Farklı illerden gelen gökyüzü meraklıları ve doğaseverler, gece boyunca meteor yağmurunu gözlemledi, çadır kurup konakladı ve gece gökyüzünü birlikte izledi.

Etkinlikte alanında uzman kişiler de konuşmalar yaptı ve sunumlar gerçekleştirdi.

Saat 23:00’da, Boğaz mevkisindeki evlerin ve işletmelerin ışıkları kapatılarak, tamamen karanlık bir ortamda gökyüzünün ihtişamına tanık olundu.

Etkinliği organize eden doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, basına yaptığı açıklamada bu yıl katılımın çok yoğun olduğunu belirtti.

5 yıldır düzenlenen etkinliğin artık bir festivale dönüştüğünü vurgulayan Tüydeş, “Her yıl daha da geliştirerek, ailelere hitap eden bir etkinlik düzenlemeyi hedefliyoruz. Hem Karacabey’in hem de Bursa’nın tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bu yıl, NASA’dan Türkiye’ye dönen Umut Yıldız gibi önemli isimler de etkinliğimize katıldı.” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcıları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Tüydeş, “Yurt dışından da gelen misafirlerimiz oldu. Etkinlik artık uluslararası bir boyuta ulaştı. Türkiye’nin en büyük gökyüzü gözlem etkinliği diyebiliriz. Bu kadar kişiyi sorunsuz bir şekilde ağırlamak büyük bir başarı. Geçen yıl yaklaşık 15 bin kişi katılmıştı, bu yıl ise 20 bin kişiyi ağırladığımızı tahmin ediyoruz. Unutulmaz bir deneyim yaşattığımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Etkinliğe ailesiyle katılan Fatih Ortabağ, atmosferin çok güzel olduğunu ve ilk kez geldikleri için heyecanlı olduklarını söyledi.

“Bu kadar yoğun bir katılım olacağını beklemiyorduk. Alper Gezeravcı’nın uzaya gitmesiyle bu alana ilgi duymaya başladık. Çocuklarımızla birlikte bu etkinliğe katılmak istedik. Çok mutluyuz ve keyifli vakit geçiriyoruz.” dedi.

Arda Gürses ise 5 yıldır aralıksız olarak etkinliğe katıldığını belirterek, her yıl daha da iyiye gittiğini ve keyifle katıldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karacabey Yeniköy Bursa Doğa Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP