Karabük Üniversitesi (KBÜ), inovasyon ve girişimcilik odaklı Sosyal Bilimler Festivali kapsamında “Sosyalfest Ideathon” adlı bir fikir atölyesi başlattı.
Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi’nde iki gün boyunca sürecek olan atölyede, katılımcılar uzman mentörlerden eğitim alarak, tasarım odaklı düşünmeyi öğrenecek ve ekip çalışmasıyla fikirlerini somut projeler haline getirecekler.
Etkinliğin ilk gününde, Kuveyt Türk İnovasyon Müdürlüğü’nden Döndü Acar ve Lonca Girişimcilik Merkezi’nden Faruk Yücegög, öğrencilere eğitim ve mentorluk desteği sağladı.
İkinci gün, katılımcılar geliştirdikleri fikirleri sunacaklar.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 2-3 Mart tarihlerinde başarıyla tamamlanan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali’nden bahsederek, Sosyalfest’in Türkiye için büyük önem taşıdığını vurguladı. Mühendislik alanındaki başarıların sosyal bilimlerde de eşdeğerini görmenin önemine değinen Rektör Kırışık, bu festivalin Türkiye’nin yeni bir çağa adım attığının göstergesi olduğunu belirtti.
Sosyal problemlerin çözümünde ve Türkiye’nin geleceğine yön verecek yenilikçi sosyal yaklaşımların geliştirilmesinde Sosyalfest’in kritik rol oynadığını ifade eden Kırışık, yaklaşık 4 bin sosyal modelin katılımıyla gerçekleştirilen festivalin Türkiye’de bir ilki oluşturduğunu söyledi. Ideathon’un, fikir geliştirme, sosyal model oluşturma ve proje geliştirme süreçlerini ele alan bir etkinlik olduğunu belirtti.
Kırışık, özgün fikirlerin önemine dikkat çekerek, başkalarını taklit etmenin ikinci sırada kalmak anlamına geldiğini, kendi kültüründen, medeniyetinden ve coğrafyasından esinlenerek özgün fikirler üretmenin gerekliliğini vurguladı.
Dünyanın sosyal sorunlarla boğuştuğunu ve savaşlar, açlık, kıtlık ve hastalıkların artan bir sorun olduğunu belirten Kırışık, barış ve kardeşliğe dayalı bir dünya için yenilikçi çözümlere, sosyal modellere ve teorilere acil ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bu ihtiyacın mühendislik alanından bile daha önemli olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, Ideathon’un ilk temasının “Gençlik ve Gelecek Politikaları” olduğunu açıkladı.
Etkinliğe katılımcılara teşekkür eden Kırışık, Türkiye ve dünyanın sorunlarını çözecek yeni yaklaşımların, teorilerin ve fikirlerin ortaya konacağını ve bu sayede barış ve kardeşlik dolu bir dünyanın inşa edileceğini umduğunu ifade etti.
Kaynak: AA / Orhan Kuzu – Teknoloji Kültür Sanat Teknoloji Etkinlik Eğitim
GENEL
15 dakika önceGENEL
15 dakika önceGENEL
15 dakika önceGENEL
16 dakika önceGENEL
16 dakika önceGENEL
16 dakika önceGENEL
1 saat önce