DOLAR 34,1136 0.28%
EURO 38,1216 0.14%
ALTIN 2.862,951,20
BITCOIN 2142340-0.29832%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Kanuni Sultan Süleyman Sergisi Açıldı
13 okunma

Kanuni Sultan Süleyman Sergisi Açıldı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:47
Kanuni Sultan Süleyman Sergisi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanuni Sultan Süleyman’ı anmak amacıyla, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, Kanuni Sultan Süleyman Türbesi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Ardından, Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi’nde “Kanuni Sultan Süleyman Sergisi” açıldı.

Serginin önemine dikkat çeken Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz, AA muhabirine bir haftalık sürede ziyaret edilebileceğini belirtti.

Yılmaz, sergide Kanuni Sultan Süleyman’ın “Muhibbi Divanı” ve dönemine ait Piri Reis, Katip Çelebi, Ahmed Karahisari gibi isimlerin eserlerinin yer aldığını ifade etti. “Sergi, dönemin önemli sanatkarları, hattatları ve yazarlarının eserlerinden oluşuyor. Baki gibi şairlerin eserleri de sergide yer alıyor. Ziyaretçiler, sergi aracılığıyla dönemin sanatını, kültürünü ve düşünce hayatını yakından gözlemleyebilecekler.” diye ekledi.

Etkinlik sonunda, Prof. Dr. Suphi Saatçi katılımcıları Süleymaniye Külliyesi’nde gezdirerek Mimar Sinan hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Ahmed Karahisari Katip Çelebi Kültür Sanat Süleymaniye Piri Reis istanbul Türkiye Güncel Turizm Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP