DOLAR 34,2470 0.08%
EURO 37,1010 0.21%
ALTIN 3.007,450,52
BITCOIN 2303602-1.38541%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

15:51

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kanseri Sanatla Yenen Öğretmen: Havva Kutun’un Sergisi
8 okunma

Kanseri Sanatla Yenen Öğretmen: Havva Kutun’un Sergisi

ABONE OL
Ekim 21, 2024 08:47
Kanseri Sanatla Yenen Öğretmen: Havva Kutun’un Sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da yaşayan Havva öğretmen, genç yaşta lösemiyle mücadele etti ve ilik nakliyle sağlığına kavuştu. Ancak hayatın zorlukları onu bırakmadı; 17 yıl sonra tiroit kanseriyle karşılaştı. Ailesinin ve doktorlarının desteğiyle bu zorlu süreci de aşan Havva öğretmen, hayata sıkıca tutundu.

2022 yılında ise meme kanseri teşhisiyle karşı karşıya kalan Havva öğretmen, kemoterapi tedavisi görmeye başladı. Bu zorlu süreçte, öğretmenlik mesleğini bırakmayan Havva öğretmen, kendini keçe sanatına adadı. İlmek ilmek işlediği keçelerle, hem ruhunu dinlendirdi hem de umudunu besledi.

Yaklaşık bir yıl boyunca onlarca eser yaratan Havva öğretmen, kanserle mücadelesini sanatla taçlandırdı. Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ‘İlmek İlmek Umut: Küllerinden Yeniden Doğmak’ isimli sergisini açtı. Sergide, Havva öğretmen’in eserlerinin yanı sıra, onu bu zorlu yolculukta destekleyen meslektaşları ve doktorları da yer aldı.

Havva öğretmen, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Üç kez kansere yakalandım. Lösemi, tiroit ve meme kanseri… Bu süreçler çok zorlu geçti. Bazen kolumu kaldıracak halim bile olmuyordu. Ancak keçe sanatı bana umut oldu. Sanat sayesinde hayata tutundum. Bugün sergimi açmakla çok mutluyum. Ben üç kere kanseri yendim. Kansere yakalananlar asla umutsuzluğa kapılmasın.” dedi.

Kültür Sanat Lösemi Sağlık Sanat Yerel adana

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP