DOLAR 34,1157 0.28%
EURO 38,1222 0.16%
ALTIN 2.862,591,18
BITCOIN 21642972.33318%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kalp Nakli Bekleyen Genç, Uygun Donör Bulunmasını Bekliyor
8 okunma

Kalp Nakli Bekleyen Genç, Uygun Donör Bulunmasını Bekliyor

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:59
Kalp Nakli Bekleyen Genç, Uygun Donör Bulunmasını Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emircan Gülmüş (14), Mersin’deki Mezitli Belediye İlkokulu’nda yapılan sağlık taramasında kalp ritim bozukluğu tespit edildi. Bu durum, Emircan’ın Mersin Şehir Hastanesi’nde miyokardit teşhisi konulmasına yol açtı. Yaklaşık beş yıl boyunca Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde takip edilen Emircan’ın durumu ağırlaşınca, dört ay önce kalp nakli listesine alındı.

Emircan, 5 Temmuz’da ambulans uçakla Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Şu anda yoğun bakımda, ECMO cihazına bağlı olarak uygun bir donör bekliyor. Anne Ayşegül Gülmüş, oğlunun okulda yapılan sağlık taramasında kalp ritim bozukluğu tespit edilmesinin ardından yaşadıkları zorlu süreci anlattı. Emircan’ın kalp kasında iltihaplanma başladığı ve ilaçlarla takibe alındığı belirtildi.

‘ORGAN BAĞIŞÇISI OLDUK’

Ancak Emircan, bir ay önce evde fenalaşarak tekrar hastaneye kaldırıldı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde durumunun kötüleşmesi üzerine ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi. Emircan, entübe edildi ve 25 gün entübe kaldı. Geçtiğimiz pazartesi günü kalbi duran Emircan, ECMO cihazına bağlandı. Anne Gülmüş, organ bağışının önemini vurgulayarak, herkesi organ bağışçısı olmaya teşvik etti. Kendisi ve eşi, bu acı deneyimden sonra organ bağışçısı olmaya karar verdiklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kalp Nakli Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP