DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kahramanmaraş Depreminin İzlerini Silen Hamza Kızıl, Protez Bacaklarıyla İlk Adımlarını Attı
5 okunma

Kahramanmaraş Depreminin İzlerini Silen Hamza Kızıl, Protez Bacaklarıyla İlk Adımlarını Attı

ABONE OL
Eylül 17, 2024 10:56
Kahramanmaraş Depreminin İzlerini Silen Hamza Kızıl, Protez Bacaklarıyla İlk Adımlarını Attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde iki bacağını ve sol kolunu kaybeden 35 yaşındaki Hamza Kızıl, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde protez uygulamasıyla yeniden yürümeye başladı. Protez bacaklarıyla ilk adımlarını atan Kızıl, “Protez takılması emek ve sabır gerektiren bir süreç. Hedefim yürüyerek hastaneden taburcu olmak.” dedi.

Adıyaman’da yıkılan bir binanın enkazından 61 saat sonra kurtarılan Hamza Kızıl, Adıyaman Devlet Hastanesi’nde bacakları ve sol kolu ampute edildi. Adıyaman’daki tedavisinin ardından Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Kızıl’a, 6 ay önce protez uygulandı. Protez bacaklarıyla tekrar ayağa kalkan Kızıl, koltuk değneği yardımıyla da olsa yürümeye başladı. Fizyoterapistler eşliğinde tedavisini sürdüren Kızıl, yürüyerek taburcu olabilmeyi hedefliyor.

‘YÜRÜYEREK ÇIKMAK İSTİYORUM’

Hamza Kızıl, protez takıldıktan sonra fizyoterapist ve koltuk değneği desteğiyle ayağa kalkıp yürüdüğünü belirterek, “Son bir haftadır kendi başıma adım atmaya başladım. Hem kendim hem de hocalarım çok emek verdik. Protez takılması emek ve sabır isteyen bir süreç. Bu süreç halen devam ediyor. İleride inşallah değneksiz, hiçbir destek almadan kendi çabamla adım atmayı hedefliyorum. Tüm doktorlarımız benimle birebir, bir anne gibi, bir baba gibi, bir ağabey gibi ilgilendiler. O süreçte motivasyonumu sağladılar. Benim gibi ampute olan vatandaşlarımıza sabretmelerini öneriyorum. Protezleriyle çok çalışmaları lazım, hayattan vazgeçmemeliler. Protez takılması daha çok zaman ve emek gerektiriyor. En büyük hedefim yürüyerek bu hastaneden çıkmak. İnşallah yakın zamanda bunu başaracağım.” dedi.

‘İLK ADIMINI ATINCA ÇOK MUTLU OLDU’

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Ortopedik Rehabilitasyon Kliniğinde görevli Uzman Doktor Emine Esra Bilir, Hamza Kızıl’ın hastaneye ilk geldiğinde hareketsiz olduğunu belirterek, “Yaptığımız tedavilerle, özellikle ilk etapta yara iyileştirme sürecini hızlandırmaya çalıştık. Sonra protez eğitim sürecine başladık. İlk hedefimiz onu tekrar yürütebilmek ve ayağa kaldırabilmekti. Şu an Hamza her iki bacağındaki protezlerle ve sağ koluna destek olan bir kanedyenle, uzman gözetiminde kısa mesafe yürüyebiliyor. Çok büyük bir azim gösterdi. O da yürümek istedi. İlk adımını atınca çok mutlu oldu. Biz de onu mutlu ve yürürken görmekten dolayı çok mutluyuz.” diye konuştu.

‘280 DEPREMZEDE HASTAMIZA TEDAVİ HİZMETİ VERDİK’

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emre Adıgüzel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 280 depremzede hastaya tedavi hizmeti verdiklerini belirterek, “Bunların 80 kadarı ampute hastalarımızdı. Hamza hala tedavisi devam eden hastalarımızdan. İnşallah destek almadan yürüyebilir duruma gelince taburcu edeceğiz. Biz Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ailesi olarak sadece fizik tedavi ve rehabilitasyon branşında değil tüm branşlar olarak devletimizin, milletimizin hizmetindeyiz ve her türlü göreve hazırız. Deprem zamanında da cerrahi ekiplerimiz ve diğer ekiplerimiz, depremzedelerimize yardımcı olmak amacıyla görevlerinin başındaydı ve halen de görevlerinin başındalar.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kahramanmaraş Hastane Deprem Ankara Sağlık Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP