DOLAR 34,1654 0.01%
EURO 37,2439 0.23%
ALTIN 2.951,030,50
BITCOIN 2290772-1.2874%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

15:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kadın cinayetleriyle ilgili sözleri tepki çeken Latif Aydemir, AK Parti’den istifa etti
7 okunma

Kadın cinayetleriyle ilgili sözleri tepki çeken Latif Aydemir, AK Parti’den istifa etti

ABONE OL
Ekim 16, 2024 08:51
Kadın cinayetleriyle ilgili sözleri tepki çeken Latif Aydemir, AK Parti’den istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında tartışmalara neden olan sözleri nedeniyle AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydemir, kadın cinayetleriyle ilgili “Öldürenler kadar ölenler de suçludur” sözlerini sarf etmişti. Bu sözler büyük tepki çekmiş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydemir’in kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurmuştu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Aydemir, konuşmasının çarpıtıldığını ve kendisine zarar verilmesinin amaçlandığını savundu. Aydemir, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un mağduriyetler yarattığını ileri sürdü ve kadınların toplumsal hayatta var olması ve yüceltilmesi için yıllardır mücadele ettiğini belirtti. Aydemir, çarpıtılmış sözleri nedeniyle verdiği zarardan dolayı üzgün olduğunu ve konuşmasının amacının şiddet ve cinayet olaylarının önlenmesi için ölüme sebebiyet veren zihniyeti irdelemek olduğunu vurguladı. Aydemir ayrıca, 6284 sayılı yasanın yanlış uygulanması sonucu oluşan mağduriyetlere dikkat çekmek istediğini ve yanlış anlaşılan cümlelerinden dolayı kamuoyundan özür dilediğini ifade etti.

İSTİFA ETTİ

Latif Aydemir, 2002 yılından beri her kademesinde görev aldığı Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, partisinin zarar görmemesi adına istifa ettiğini duyurdu.

Kadın cinayetleriyle ilgili sözleri tepki çeken Latif Aydemir, AK Parti'den istifa ettiHaberler.com / Alper Kızıltepe – Politika

Sosyal Medya AK Parti Politika Cinayet 3-sayfa Kadın Medya İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP