DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21566980.38486%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

20:31

YATSIYA KALAN SÜRE

Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'si rekor peşinde! Tüm gözler Dzeko'da
9 okunma

Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'si rekor peşinde! Tüm gözler Dzeko'da

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olacak. Kritik müsabaka öncesinde Jose Mourinho yönetiminde galibiyet arayan Fenerbahçe, rekor için...

ABONE OL
Eylül 15, 2024 07:33
Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'si rekor peşinde! Tüm gözler Dzeko'da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Kasımpaşa ile oynayacağı maçta yeni bir rekor kırmayı hedefliyor. Jose Mourinho’nun öğrencileri, galibiyetin yanı sıra kulüp tarihlerine yeni bir başarı daha eklemek istiyor. Boşnak yıldız Edin Dzeko ise Fenerbahçe formasıyla en uzun gol serisini eşitlemek için sahaya çıkacak.

Fenerbahçe, son 7 Süper Lig maçını kazanarak lig tarihinde en uzun galibiyet serisini yakaladı. Sarı-lacivertliler, bu 7 maçta 19 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü. Kasımpaşa’ya karşı ise son 8 lig maçını da kazanan Fenerbahçe, Paşa’nın evinde oynadığı 21 maçta 16 galibiyet ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Kasımpaşa ise ilk haftada Konya’ya yenildikten sonra oynadığı 3 maçta 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldı. Paşa’nın teknik direktörü Sami Uğurlu, ilk hafta Konya maçında kırmızı kart gördüğü için 7 maç cezalı olduğu için bu maçta da kulübede olmayacak.

Fenerbahçe, Süper Lig’de 31 maçlık yenilmezlik serisinde 24 galibiyet ve 7 beraberlik elde etmişti. Kasımpaşa karşısında yenilmezlik serisini sürdürürse bu açıdan kulüp tarihinde bir rekor kıracak.

Jose Mourinhonun Fenerbahçesi rekor peşinde Tüm gözler Dzekoda

Mourinho da Fenerbahçe ile ilk 4 maçta 11 gol sevinci yaşadı. Bu sayı, Tottenham’da (12 gol) yakaladığı rakamdan daha az. İlk 5 maçtaki en yüksek gol sayısını ise yine Tottenham’da (14 gol) elde etmişti. Mourinho, takımıyla farklı bir galibiyet alarak, bu açıdan rekorunu geliştirmeye çalışacak.

Jose Mourinhonun Fenerbahçesi rekor peşinde Tüm gözler Dzekoda

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Edin Dzeko, bu sezona harika bir başlangıç yaptı. Süper Lig’deki son 5 maçında da gol atan Dzeko, bu sezonki ilk 4 maçta 4 gol ve 1 asistle oynadı. Kasımpaşa karşısında da gol atarsa, 2007-08’den bu yana Fenerbahçe formasıyla yakalanan en uzun gol serisini Enner Valencia ile eşitleyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP