DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2147309-0.07345%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Jose Mourinho'dan büyük Filip Kostic sürprizi! Görev adamı, farklı mevki…
12 okunma

Jose Mourinho'dan büyük Filip Kostic sürprizi! Görev adamı, farklı mevki…

Fenerbahçe'nin sürpriz bir operasyonla kadrosuna katmaya hazırlandığı Sırp yıldız, sol açık ve sol kanat beki olarak görev yapıyor. Ancak Jose Mourinho,...

ABONE OL
Eylül 9, 2024 07:36
Jose Mourinho'dan büyük Filip Kostic sürprizi! Görev adamı, farklı mevki…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Fenerbahçe, Sol Bek Arayışına Sürpriz Bir İmza ile Son Verdi!

Fenerbahçe, Ocak ayında Cristian Medina’yı kadrosuna katmak için Boca Juniors ile anlaştıktan sonra sol bek arayışına girmişti. Birçok isimle görüşen Sarı-Lacivertliler, sonunda herkesi şaşırtan bir hamle yaptı. Fenerbahçe, 31 yaşındaki Filip Kostic’i 1 yıllığına kiralamak için Juventus ile anlaşmaya vardı. Transferin sürpriz olarak değerlendirilmesinin nedeni, Kostic’in klasik bir sol bek olmaması. Sırp yıldız kariyeri boyunca sol kanatta ve 3’lü savunmalı taktiklerde sol kanat beki olarak oynadı. Ayrıca zaman zaman sağ kanatta da görev aldı.

Sol bek olarak görev alabilir mi?

Jose Mourinho, son yıllarda çalıştırdığı takımlarda 3’lü savunmayı tercih etti. Ancak şu ana kadar Fenerbahçe’de bu dizilişi kullanmadığı için bir değişiklik yapması olası görülmüyor. Mourinho, Kostic’i özellikle iç sahada daha fazla hücumu düşündüğü maçlarda sol bek olarak kullanmayı tercih edebilir. Ayrıca yoğun maç temposunda, Avrupa’da Maximin’i oynattıktan sonra ligde sol açıkta Sırp yıldızı tercih edebilir. Kostic’in en güçlü yönü, sol ayağını etkili bir şekilde kullanması. Duran toplarda ve açık oyunda başarılı ortalarıyla ön plana çıkan bir isim. En-Nesyri’nin hava toplarındaki etkililiği göz önüne alındığında, Fenerbahçe taraftarı bu ikilinin iş birliğinden birçok gol sevinci yaşayabilir.

Jose Mourinhodan büyük Filip Kostic sürprizi Görev adamı, farklı mevki...

Gol atarsa, kaybetmiyor!

Filip Kostic, özellikle kariyerinde yükselişe geçtiği Frankfurt’ta hücumun merkezinde önemli bir rol oynadı. Kanatta oynamasına rağmen, oyun kurulumunda kilit rolü Sırp yıldız üstlendi. 31 yaşındaki oyuncu, formasını giydiği her takımda önemli skor katkısı sağladı. Kostic, en fazla maça 4 yıl formasını giydiği Frankfurt’ta çıktı. Tecrübeli futbolcu Alman ekibinin formasını 172 kez terletti ve 33 gol ve 64 asist ile toplam 97 skor katkısı sağladı. Filip Kostic’in ilginç bir istatistiği de gol attığı 70 maçta takımlarının sadece 5 kez kaybetmiş olması.

Yakın arkadaşlar Kadıköy’de buluşuyor

Kostic’in Fenerbahçe’yi tercih etmesinde Dusan Tadic’in etkisi büyük. Tadic, yıllarca Sırbistan Milli Takımı’nda Kostic ile birlikte forma giydi ve kaptanlığını yaptı. İkili’nin yakın arkadaş oldukları biliniyor. Yolculuklarda genellikle yan yana oturan Kostic ve Tadic ilk kez bir kulüp takımında birlikte forma giyecek. Groningen, 2012-13 sezonunun başında Tadic’i Twente’ye satarken, onun yerini Radnicki’den Kostic ile doldurmuştu.

Jose Mourinhodan büyük Filip Kostic sürprizi Görev adamı, farklı mevki...

Kostic’in Fenerbahçe’ye transfer süreci

Sarı-Lacivertliler, transfer çalışmalarında yeniden hızlandı. Boca Juniors ile Cristian Medina’nın Ocak ayında takıma katılması konusunda anlaşan yönetim, dün sürpriz bir hamle gerçekleştirdi. Juventus, kadroda düşünmediği Filip Kostic için takım ararken, Galatasaray bir süredir Sırp yıldızı kadrosuna katmaya çalışıyordu. 31 yaşındaki oyuncunun menajeri, oyuncusunu Fenerbahçe’ye önerdi. Durum Jose Mourinho’ya iletildi ve onay geldi. Sportif direktör Mario Branco hemen harekete geçti ve kısa sürede Juventus ile 1 yıllık kiralama konusunda anlaşma sağlandı.

Jose Mourinhodan büyük Filip Kostic sürprizi Görev adamı, farklı mevki...

Mourinho bizzat görüştü

İş, daha önce birçok teklifi geri çeviren Filip Kostic’i ikna etmeye kalmıştı. Bu aşamada devreye Jose Mourinho girdi. Daha önce transfer edilen oyuncularda olduğu gibi dünyaca ünlü teknik adam, Kostic ile de özel bir görüşme gerçekleştirdi. Bu konuşmanın ardından yıldız futbolcu, menajerine Fenerbahçe ile anlaşması talimatını verdi. İş imzaya kaldı. Sırp oyuncunun bugün sağlık kontrollerinden geçirilmesi ve ardından imzanın atılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP