DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22996470.03982%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İzmirli Temizlik Görevlisinden Örnek Davranış: 23 Milyon Lirayı İade Etti
4 okunma

İzmirli Temizlik Görevlisinden Örnek Davranış: 23 Milyon Lirayı İade Etti

ABONE OL
Ekim 27, 2024 09:51
İzmirli Temizlik Görevlisinden Örnek Davranış: 23 Milyon Lirayı İade Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de inşaat ve apartman temizliği yaparak hayatını sürdüren Özkan Aydik, banka hesabına beklenmedik bir şekilde 23 milyon 16 bin 393 lira yatırıldığını fark etti. Bu olay, Menderes ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Aydik’ın, doğal gaz faturasını ödemek amacıyla bankanın mobil uygulamasını kullanırken yaşandı.

Hesabındaki yüksek miktardaki parayı gören Aydik, önce bankayı telefonla arayarak durumu bildirdi. Ardından bankanın şubesine giderek müşteri hizmetleri ile görüştü. Yapılan incelemeler sonucunda paranın yanlışlıkla yatırıldığı tespit edildi ve Aydik, parayı hemen sahibine iade etti.

AA muhabirine konuşan Aydik, hesabında 23 milyon liradan fazla para görünce yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Ayrıca olayın yetkililere bildirildiğini de belirtti. “Bir baktım ki 23 milyon küsur para var. Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve ardından şubeye gittim. Aileme, dostlarıma ya da herhangi birine söylemeden önce parayı geri verdim.” dedi.

İnşaat ve apartmanlarda temizlik yaparak geçimini sağlayan ve evi kiraya aldığını belirten Aydik, “Yüksek bir gelirim yok. Bu parayı harcayabilirdim ama aklıma bile gelmedi. Aklıma bu paranın haram olduğu, iade etmem gerektiği geldi. Daha sonra çevreme bu durumu anlattım. Bazıları olumlu baktı, ‘İyi yapmışsın.’ dedi, bazıları ise ‘Neden yaptın?’ dedi. Para yerini bulsun, benim için önemli olan odur.” şeklinde konuştu.

Yerel Haberler Kültür Sanat Ekonomi Güncel İnşaat Finans Hukuk Yaşam izmir Banka

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.