DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23403350.40012%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:54

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İzmir’den Satsuma Mandalinasının İlk İhracatı Gerçekleştirildi
5 okunma

İzmir’den Satsuma Mandalinasının İlk İhracatı Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ekim 19, 2024 08:51
İzmir’den Satsuma Mandalinasının İlk İhracatı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seferihisar’ın meşhur satsuma mandalinası, ilk kez ihracat yolculuğuna çıktı. İzmir Valisi Süleyman Elban, Tarım İl Müdürü Mustafa Şahin ve üreticilerin katılımıyla düzenlenen törenle, Balkanlar ve Avrupa’ya ilk sevkiyat gerçekleştirildi.

Uçak Kardeşler tarafından organize edilen ihracat, Seferihisar ve çevresindeki üreticilerin emeğinin ürünü olan satsuma mandalinalarının dünya pazarlarına ulaşmasının ilk adımı oldu. Törende, üreticilere iyi tarım uygulamaları sertifikaları verildi ve mandalina dolu tırlar, ihracat için yola koyuldu.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, törende yaptığı konuşmada, “Ürünlerimizi her yıl olduğu gibi bu yıl da özenle takip ettik ve bugün, 18 Ekim’de ihracata başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Satsuma mandalinalarımız Balkanlar ve Avrupa’ya ulaşacak. Bu ihracatın üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Satsuma mandalinasının ihracatının, hem Seferihisar ve çevresinin ekonomisine hem de Türkiye’nin tarımsal ihracatına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Yerel Haberler Seferihisar İhracat Ekonomi Güncel Tarım izmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP