DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2147553-1.28733%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’deki Yangında Zarar Gören Evler Havadan Görüntülendi
19 okunma

İzmir’deki Yangında Zarar Gören Evler Havadan Görüntülendi

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 10:53
İzmir’deki Yangında Zarar Gören Evler Havadan Görüntülendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda 15 Ağustos’ta başlayan ve 62,5 saat sonra kontrol altına alınan yangın, Onur Mahallesi’nde 17 eve zarar vererek bölgeyi etkiledi. Yangın nedeniyle zarar gören evler, havadan drone ile görüntülendi.

Yangında evi yanan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Yağmur Mızrak, “9 Eylül’de üniversite başlayacak ama ne bir bavulum var ne de eşyalarımı koyacak bir bavulum. Bilgisayarım da dahil olmak üzere her şey kül oldu. O gün evden neyle çıktıysak onunla kaldık” diye konuştu.

Yangın, 15 Ağustos akşamı saat 21.00 sıralarında başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. 17 evin yanmasıyla birlikte 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Yangın, yaklaşık 1600 hektarlık bir alanı etkiledi ve Karşıyaka’dan Bayraklı ve Çiğli ilçelerine kadar yayılarak kentin birçok noktasını duman altında bıraktı. Yangın dün öğleden sonra saat 12.30’da kontrol altına alındı.

Yangında evi yanan İbrahim Mızrak (56), “Oğlumun evi yukarıda yanıyordu, ona yardım etmek için giderken eşim aradı ve evimizin de yandığını söyledi. Hiçbir şey kurtaramadık. Yangını söndürmek için gelen ekipler yolların kapalı olması nedeniyle geç kaldılar ve evimizi kurtaramadık. Burayı alalı çok olmadı, şimdi kül oldu gitti. Bir kızım ilkokula, oğlum liseye, diğer kızım da üniversiteye gidiyor. 2 gündür arabada yatıyoruz” dedi.

img

Ayağı kırılan Özgür Özel’le ilgili bomba iddia! CHP’den zehir zemberek açıklama

img

Sokak köpeklerinin parçalayarak öldürdüğü adamla ilgili detaylar kahretti

img

İşte Filistinli iş insanına düzenlenen suikastın nedeni

‘O GÜN EVDEN NEYLE ÇIKTIYSAK ONUNLA KALDIK’

İbrahim Mızrak’ın kızı Yağmur Mızrak, yangın sırasında evde olmadığını, annesi ve yeğeninin evde olduğunu söyledi. Yangını Çiğli’deyken haber aldığını ve itfaiyeyi aradığını belirten Yağmur Mızrak, “Geldiğimde itfaiye henüz yoktu ve ev alev almıştı. Çok geç müdahale edildi. Çok sayıda itfaiye geldi ama çok geç geldi. Mahalledeki 17 evin hepsi yandı. 9 Eylül’de üniversite başlayacak ama ne bir bavulum var ne de eşyalarımı koyacak bir bavulum. Bilgisayarım da dahil olmak üzere her şey kül oldu. O gün evden neyle çıktıysak onunla kaldık. Bu evlerin tapusu olmadığı için gelen gidenler ‘Eviniz yapılacak’ diye kesin bir şey söylemiyor. Evleri yananlar şu an akrabalarının yanında, yurtlarda ya da sokakta kalmış durumda. Bu molozlar alınsın, bize destek verilsin. Bu ev yapılsın, evin içini biz doldurabiliriz. Önemli olan evimiz, mahallemiz” dedi.

‘YANGINDA TORUNUMUN AYAKLARI YANDI’

Mehmet Eliaçık (66) ise kızının, damadının ve 3 torununun yaşadığı evin yandığını söyledi. “Bu evi ben yaptım, kirada oturmasınlar diye onları yerleştirdim. Yangın sırasında kızım ve torunlarım evdeymış. Damat içeri giriyor, kurtarıyor. Torunum çıkarken ateşe basmış, ayakları yanmış. Torunum hastanede, diğerleri de damadın kardeşinin yanında kalıyor. Burada duracakları kadar yeni bir ev yapabilirsek başka bir şey istemiyorum” dedi.

’81 İLDEKİ BÜTÜN EKİPLER BURAYA GELSE DE YANGINI SÖNDÜREMEZDİ’

Yangın sırasında iş yerinde olduğunu, eşi ve 2 çocuğunun son anda kurtulduğunu anlatan Şahin Çetin, “Rüzgarın etkisiyle önce Doğançay Mahallesi’nde başlayan yangın bize ulaştı. Bizim mahalle Doğançay’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İki gün devam eden yangının buraya kadar gelmesine inanamadık. Ben işteydim. Alevler Sancaklı’nın oradayken ‘Mahalleye doğru geliyor’ diye haber verdiler. Ben gelene kadar 5 dakika içinde evimiz yandı. İki çocuğum ve eşim evin içindeydi. Ağabeyim onları zar zor çıkardı. Hiç kimsenin bir suçu yok. İtfaiyeciler havadan ve karadan çalıştı. Rüzgarın etkisiyle 81 ildeki bütün ekipler buraya gelse de yangını söndüremezdi” dedi.

3 YAŞINDAKİ ASTIM HASTASI OĞLU DA YANGINDAN ETKİLENDİ

Çetin, en büyük tesellisinin ailesinin hayatta kalması olduğunu, ancak astım hastası, 3 yaşındaki oğlu Miran Ümit’in yangından etkilediğini söyledi. “Oğlum makineye bağlı yaşıyor. 3 yaşında. Buhar makinesine bağlı. Alerjisi var. Nefes zorluğu çekiyor. Astım hastalığına bağlı 11 gün yoğun bakımda kaldı. Sağ olsun hayırseverler buhar makinesi temin ettiler. Bir an önce derdimize çare bulunur umarım. Komşular eş dost akrabalarda kalıyoruz. Önümüz kış. Çocuğum bu halde ailem perişan.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka İzmir İzmir Doğal Afetler Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP