DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’deki Yangında Zarar Gören Evler Havadan Görüntülendi
22 okunma

İzmir’deki Yangında Zarar Gören Evler Havadan Görüntülendi

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 08:52
İzmir’deki Yangında Zarar Gören Evler Havadan Görüntülendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda 15 Ağustos’ta başlayan yangın, 62,5 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında Onur Mahallesi’ndeki 17 ev zarar gördü. Mahalle, havadan dron ile görüntülendi.

Yangında evi yanan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Yağmur Mızrak, “9 Eylül’de üniversite başlayacak ama ne bavulum var ne de eşyalarımı koyabileceğim bir bavul. Bilgisayarım da yok. Evin içinde hiçbir şey kalmadı. Kitaplarım, her şeyim gitti. O gün evden neyle çıktıysam onunla kaldım,” dedi.

Yamanlar Dağı’nda saat 21.00’de başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangın, 17 evi kül ederken 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Yaklaşık 1600 hektarlık alan etkilenen yangın, 3 mahallenin boşaltılmasına neden oldu. Karşıyaka’da başlayan yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı ve kentin birçok noktasını duman altına aldı. Yangın, dün 12.30 sıralarında kontrol altına alındı.

Onur Mahallesi’nde yaşayan İbrahim Mızrak (56), yangında hem kendi evinin hem de oğlunun evinin yandığını söyledi. “Yukarıda oğlumun evi yanıyordu. Onlara yardım için gittim, hanım aradı, evimizin yandığını söyledi. Hiçbir şey yapamadım. Ne orayı kurtarabildik ne de burayı kurtarabildik. Söndürmek için gelen itfaiye ekipleri, yollar kapalı olduğu için geç ulaştı. Ailecek 2 gündür arabada yatıyoruz,” dedi.

img

Köpeklerin vatandaşı parçaladığı ilçenin belediye başkanı sessizliğe büründü

img

Erdoğan’ı ağlatan şaire gözaltı

img

Kamerada kaydını izleyen çiftlik sahibi gördüklerine inanamadı

‘O GÜN EVDEN NEYLE ÇIKTIYSAK ONUNLA KALDIK’

İbrahim Mızrak’ın kızı Yağmur Mızrak, yangın sırasında evde olmadığını, annesi ve yeğeninin evde olduğunu söyledi. Yangını Çiğli’deyken haber aldığını ve hemen itfaiyeyi aradığını belirten Yağmur Mızrak, “Geldiğimde itfaiye yoktu ve ev alev almıştı. Çok geç müdahale edildi. Çok fazla itfaiye geldi ama çok geç geldi. Buradaki 17 evin hepsi yandı. 9 Eylül’de üniversite başlayacak ama ne bir bavulum var ne de eşyalarımı koyabileceğim bir bavul. Bilgisayarım da yok. Evin içinde hiçbir şey kalmadı. Kitaplarım, her şeyim gitti. O gün evden neyle çıktıysam onunla kaldım,” dedi.

‘YANGINDA TORUNUMUN AYAKLARI YANDI’

Mehmet Eliaçık (66), kızının, damadının ve 3 torununun yaşadığı evin yandığını söyledi. “Bu evi ben yaptım, kirada durmasınlar diye onları yerleştirdim. Kızım arayınca hemen buraya geldim. Çocuklar kurtulmuş ama ev yanmış. Yangın sırasında kızım ve torunlarım evdeymiş, çatının üzerine kütük gibi bir şey düşmüş. Kızım bir bakmış ev yanıyor. Küçük çocuğunu alıp çıkmış, diğer 2 çocuğu içeride kalmış. Damat içeri giriyor, kurtarıyor. Torunum çıkarken ateşe basmış, ayakları yanmış. Torunum hastanede, diğerleri de damadın kardeşinin yanında kalıyor. Burada duracakları kadar yeni bir ev yapabilirsek başka bir şey istemiyorum,” dedi.

’81 İLDEKİ BÜTÜN EKİPLER BURAYA GELSE DE YANGINI SÖNDÜREMEZDİ’

Mahalleli Şahin Çetin, yangın sırasında iş yerinde olduğunu, eşi ve 2 çocuğunun son anda kurtulduğunu anlattı. “Rüzgarın etkisiyle önce Doğançay Mahallesi’nde başlayan yangın bize ulaştı. Bizim mahalle Doğançay’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta. İki gün devam eden yangının buraya kadar gelmesine inanamadık. Ben işteydim. Alevler Sancaklı’nın oradayken ‘Mahalleye doğru geliyor’ diye haber verdiler. Ben gelene kadar 5 dakika içinde evimiz yandı. İki çocuğum ve eşim evin içindeydi. Ağabeyim onları zar zor çıkardı. Hiç kimsenin bir suçu yok. İtfaiyeciler havadan ve karadan çalıştı. Rüzgarın etkisiyle 81 ildeki bütün ekipler buraya gelse de yangını söndüremezdi,” dedi.

3 YAŞINDAKİ ASTIM HASTASI OĞLU DA YANGINDAN ETKİLENDİ

Evinin yandığı anları çekilen görüntülerde izlediğini belirten Çetin, en büyük tesellisinin ailesinin hayatta kalması olduğunu söyledi. Astım hastası, 3 yaşındaki oğlu Miran Ümit’in makineler desteğiyle yaşamını sürdürdüğünü belirten Çetin, şunları söyledi:

“Bizim tek isteğimiz var. Bir an önce derdimize çare bulunsun. Çünkü oğlum makineye bağlı yaşıyor. 3 yaşında. Buhar makinesine bağlı. Alerjisi var. Nefes zorluğu çekiyor. Astım hastalığına bağlı 11 gün yoğun bakımda kaldı. Sağ olsun hayırseverler buhar makinesi temin ettiler. Bir nebze de olsa yaramıza derman olmaya çalışıyorlar. Bir an önce derdimize çare bulunur umarım. Komşular eş dost akrabalarda kalıyoruz. Önümüz kış. Çocuğum bu halde ailem perişan.” (DHA

Haber: Seza Nur ALPDÜNDAR, NEVRA UÇKAÇ – Kamera: Tekin GÜRBULAK/ İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka İzmir İzmir Doğal Afetler Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP