DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149088-0.7484%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’deki orman yangınlarından etkilenen hayvanlar sahiplendirildi
15 okunma

İzmir’deki orman yangınlarından etkilenen hayvanlar sahiplendirildi

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 07:49
İzmir’deki orman yangınlarından etkilenen hayvanlar sahiplendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’deki orman yangınlarının ardından, barınaklara alınan hayvanlar için umut dolu bir etkinlik düzenlendi. “Patili Perşembe” adıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark Küçük Hayvan Polikliniğinde hayata geçirildi.

Yamanlar yangınında evlerinden olan ve ormanlardan kurtarılan hayvanlar, etkinliğe katılımcılarla buluştu. Özellikle Yamanlar yangını esnasında bölgedeki barınaklardan tahliye edilen hayvanlar, bu etkinlikte yeni yuvalar bulmak için beklediler.

Hayvan severlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, aşıları ve bakımları tamamlanan kedi ve köpekler sahiplendirildi. Hayvanların yeni aileleriyle buluşması, hem hayvanseverler hem de belediye yetkilileri için mutluluk verici bir deneyim oldu.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Sinan Okçuoğlu, AA muhabirine verdiği demeçte, Yamanlar yangınında AFAD’dan gelen ihbarlar üzerine bölgeye hareket ettiklerini ve alevlerden kaçan yaklaşık 750 hayvanı güvenli alanlara taşıdıklarını belirtti. Okçuoğlu, yangından kurtarılan hayvanların bir kısmının tedavilerinin devam ettiğini, bir kısmının ise doğal ortama bırakıldığını ifade etti. Kedi ve köpekler için ise sahiplendirme çalışmaları başlatıldığını vurguladı.

Etkinliğe katılan ünlü şarkıcı Seren Serengil, kör bir köpeği sahiplenerek, İzmirlileri hayvanlar için duyarlı olmaya çağırdı. Ece Cangöze ise bir kedisi olduğunu ve Düğme ismini verdiği bu kedinin yeni kardeşini bulduğunu söyledi. Gülşah Birman ise hayvan bakımı için yeterli imkanlara sahip olmamasına rağmen sahipsiz hayvanlara duyarsız kalamadığını belirtti.

Bu etkinlik, İzmir’deki orman yangınlarının yarattığı acıyı bir nebze olsun dindirmeyi ve hayvanların yeni yuvalar bulmasına olanak sağlamayı amaçladı.

Kültürpark izmir kedi Aşı Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP