DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.877,591,73
BITCOIN 21449500.05191%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir’deki orman yangınında zarar gören tekne üretim tesisi sahibi destek istiyor
12 okunma

İzmir’deki orman yangınında zarar gören tekne üretim tesisi sahibi destek istiyor

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:52
İzmir’deki orman yangınında zarar gören tekne üretim tesisi sahibi destek istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşanan orman yangını, Koray Koç’un tekne üretim tesisini kullanılamaz hale getirdi. Yangının geniş bir alana yayılması ve itfaiyenin geç müdahalesi nedeniyle Koç, ağır bir maddi kayıp yaşadığını belirtti.

Yamanlar Mahallesi’nde 15 Ağustos’ta başlayan ve 18 Ağustos’ta kontrol altına alınan yangın, Örnekköy Sanayi Sitesi’ndeki Koç’un iş yerini de etkiledi. 1200 metrekarelik kapalı alanı bulunan tesis, yangında tamamen yanarak içinde bulunan 22 teknenin de kül olmasına sebep oldu.

Koç, alevlerin 17 Ağustos günü rüzgarın etkisiyle iş yerine ulaştığını ve ilk müdahaleyi kendi çalışanlarıyla yangın tüpleriyle yaptıklarını ancak tehlikenin büyümesi nedeniyle polis tarafından bölgeden çıkarıldıklarını açıkladı.

Koç, itfaiyenin yangın binayı sardıktan sonra geldiğini ve müdahalede geç kaldığını iddia etti. Bölgedeki yangın musluklarında su olmaması nedeniyle de iş yerinin alevlere teslim olduğunu savundu.

Sigortası bulunmayan tesisin tamamen yandığını belirten Koç, yaşadığı zorlukları dile getirerek, “30 milyon liranın üzerinde hasarım var. 8 motorlu tekne, 4 müşteriye ait tekne ve anahtar teslimi tamamlanmış tekneler kül oldu. Hasarımın karşılanması için destek istiyorum.” dedi.

Koç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşmek istediğini ancak ulaşamadığını belirtti. Karşıyaka Belediyesi’nin itfaiye raporu çıktıktan sonra yardımsever iş adamları tarafından destek sağlanacağını söylediğini de ekledi.

Çiğli ve Bornova ilçelerini de etkileyen bu büyük yangında 27 konut ve 21 iş yeri de çeşitli oranlarda hasar gördü.

Karşıyaka Ekonomi izmir İzmir Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP