DOLAR 34,0682 0.01%
EURO 38,0182 0.27%
ALTIN 2.816,600,50
BITCOIN 21583846.56445%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

İzmir’deki Elektrik Kazası Davasının İlk Duruşması Tamamlandı
9 okunma

İzmir’deki Elektrik Kazası Davasının İlk Duruşması Tamamlandı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:52
İzmir’deki Elektrik Kazası Davasının İlk Duruşması Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber: TENZİLE AŞÇI Kamera: KERİM UĞUR

(İZMİR) – İzmir’de iki kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin, İZSU ve GDZ Elektrik AŞ.’den 42 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı. Duruşma, iki gün boyunca dört oturumda gerçekleştirildi.

Olay, 12 Temmuz’daki sağanak yağış sırasında meydana geldi. Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetti. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU’nun önceki dönem genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve diğer yetkililerin de aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu toplam 42 kişi, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan” 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

İlk duruşmada, sanıkların ifadeleri alındı ve savcı, olay yerinde inceleme yapılması ve yeni bir bilirkişi raporunun hazırlanması talep etti. Ayrıca, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adli kontrol şartı veya yurtdışı çıkış yasağı ile yargılanan tutuksuz sanık Alara Ekli’nin ev hapsi kararı ise hamilelik durumu göz önüne alınarak kaldırıldı.

Duruşma sonrasında mağdur avukatları ve aileleri basın açıklaması yaptı. İnanç Öktemay’ın avukatı Cenk Düzgüner, sosyal medyanın davanın takip edilmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, “suçluların bulunmasını ve ihmalleri olan herkesin yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Baro Başkanı Sefa Yılmaz ise özelleştirmelere eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşarak, “kamuya ait alanların özel şirketlere peşkeş çekilmesinin bu sonuçları doğurduğunu” ifade etti. Yılmaz, “asıl suçluların özelleştirenler olduğunu” belirterek, bu konuda da dava açılması gerektiğini vurguladı.

Özge Ceren Deniz’in avukatı Ayşe Sarıçiçek ise, davaya ilişkin bir sonraki duruşmanın 13-14-15 Kasım günlerinde yapılacağını açıkladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Güncel İzmir Hukuk Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.